Bu kapsamda çok sayıda park elden geçirilerek, yurttaşların kullanımına sunuldu. Son olarak Aydın Mahallesi’ndeki Selahattin Altıparmak Parkı da, belediye olanaklarıyla yenileniyor.

Modern ve yaşanabilir bir kent yaratma hedefi doğrultusunda çalışan Karabağlar Belediyesi, geçen aylarda Kadın Hakları, Ant, Devlet Demiryolları, Hulusi Kentmen, Basın Sitesi, Engelliler, Türkan Kasapoğlu, Üzümlü, Ordu Caddesi, M. Kemal Kürekçi, Yiğitler, Sarıyer, Kara Fatma, Sevgi parklarını baştan sona yenileyerek hizmete açtı. Yaz aylarının başlamasıyla da tüm parklardaki süs havuzlarının bakımlarını yapan ekipler, zamanla bozulan oyuncak ve spor aletlerini onardı. Çalışmalar kapsamında 16 parkta 32 havuz elden geçirildi. Ayrıca yeşil alan bakımı, ağaç budaması gibi çalışmalar da düzenli olarak devam ediyor.

Karabağlar Belediyesi, Aydın Mahallesi’ndeki Selahattin Altıparmak Parkı’nda da yenileme çalışmalarına başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, muhtarlık binasının da bulunduğu parkta zamana yenik düşen bordür taşlarını yenileriyle değiştiriyor. Yeşil alanları yeniden düzenlenecek hale getiriyor. Çalışmalar tamamlandığında parkta, çocuk oyun ve dinlenme alanlarının yanı sıra, spor aletleri ve yürüyüş parkuru da bulunacak.

Eşit hizmet

İlçenin 58 mahallesine eşit hizmet vermeye ve buralardaki yeşil alan ihtiyacının karşılanmasına çalıştıklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Göreve geldiğimizden bu yana parklara özel önem veriyoruz. Bir yandan yenilerini yapmaya diğer yandan yapılmış olanların bakımına özen gösteriyoruz. Özellikle son aylarda çok sayıda parkımızı elden geçirdik. Aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.