Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi ortaklığında ilki geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan “Kültürler Buluşması” nın ikincisi yine büyük ilgi gördü. Gecede Anadolu mozaiğinin en güzel örnekleri sahne alırken, Başkan Selvitopu da halay çekerek coşkuya ortak oldu.Başkan Selvitopu, etkinlikte yaptığı konuşmada, kültürler buluşmasının bundan sonra da devam edeceği müjdesini verdi.

Uzundere Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karabağlar’ı kültür, sanat ve yaşam kenti haline getireceğiz


Gecede konuşan Başkan Selvitopu, kültürler buluşmasında amaçlarının Anadolu’nun geleneksel figürlerini, kültür ve sanatını yansıtmak olduğunu söyledi. İkinci kez düzenledikleri kültürler buluşmasının her geçen gün daha da ilgi gördüğünü ve devam edeceğinin altını çizen Başkan Selvitopu, “Bundan sonraki buluşmaları yakın zamanda tamamlayacağımız kültür merkezlerinin salonlarında yapacağız. Karabağlar’ı bu sayede bir kültür kenti, sanat kenti ve bir yaşam kenti haline getireceğiz” diye konuştu.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise bu gecenin el birliğiyle, gönüllülük anlayışıyla yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Selvitopu, halay çekerek coşkuya ortak oldu


Konuşmaların ardından Sivas Yiğidolar Dernekleri Federasyonu Halk Oyunları Gösterisi, Seydişehir Çavuşlular Derneği Halk Oyunları Gösterisi, Karabağlılar Vanlılar Derneği’nden Türk Halk Müziği Sanatçısı Şahap Dağ’ın konseri, Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden Tulum Dinletisi, Ege Bölgesi Niğdeli Dernekleri Federasyonu’ndan Halk Oyunları Gösterisi, Bayındır Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nden Halk Oyunları Gösterisi, Anadolu Erenleri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nden müzik dinletisi, Genç Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Halk Oyunları Gösterisi ve Müzik Dinletisi ile İzmir Girit Mübadilleri Derneği’nden Halk Oyunları Gösterisi izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Başkan Selvitopu da gecenin sonunda vatandaşlarla birlikte halay çekerek bu coşkuya ortak oldu.