Bu kapsamda geçen dönem Gazeteci Barış Selçuk ve Tanju Okan başta olmak üzere çok sayıda parkını yenileyen Karabağlar Belediyesi, son olarak 5 parkı ihale yoluyla modern bir görünüme kavuşturdu. Basın Sitesi Mahallesi’nde bulunan Basın Sitesi Parkı, Devrim Mahallesi’nde bulunan Hulusi Kentmen Parkı, Esenlik Mahallesi’ndeki Ant Parkı, Günaltay Mahallesi’nde bulunan Devlet Demiryolları Parkı ve Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki Kadın Hakları Parkı baştan sona yenilendi. 

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, zamanla eskiyen diğer parkları da yenileme ve yeşil alanlarını artırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Planlı kentleşme

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çocukların ve yetişkinlerin keyifli zaman geçirecekleri, insanların dinlenip soluk alabilecekleri ortamlar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda son günlerde çok sayıda parkı elden geçirdiklerini belirten Başkan Selvitopu, “Bir yandan ilçemizin planlamasını yaparak modern bir Karabağlar yaratma hedefimize adım adım ilerlerken, diğer yandan mevcut yeşil alanlarımızı da günümüz koşullarına uygun hale getiriyoruz. Amacımız tüm yurttaşlarımızın nefes alabileceği, dinlenebileceği çok sayıda yeşil alanın olduğu bir kent yaratmak” dedi.