İlçedeki muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 5 yıllık görev süresi boyunca halkın yanında olduklarını ve onlarla birlikte yürüdüklerini belirterek, “Halk önce sizin niyetinizi tanımalı.

Bizim halkımız, Karabağlar Belediye Başkanı’nın halka hizmet etmek istediğini çok iyi biliyor. Doğru iş yapanlara karşı özlemi var. Ve bu yüzden bizi de sahiplendiler. Ben bu nedenle Karabağlar halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Karabağlar’da bazı projelerin engellenmeye çalışıldığına da tepki gösteren Başkan Selvitopu, Karabağlar’ı rant güçlerine teslim etmeyeceğini vurguladı ve “Karabağlar halkına hizmet etme anlayışında olup projelerimize destek verenleri alnından öperim” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamasının ertelenmesi nedeniyle Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede bulunan muhtarlarla Uzundere Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Aqua Yaşam Kafe’de önceki gün bir araya geldi. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren ve büyük ilgi gören “Aqua Yaşam” havuzlarını ve tesislerini muhtarlara gezdiren Başkan Selvitopu, daha sonra muhtarlarla beraber kahvaltı yaptı.

Kahvaltı sonrası muhtarlara bir konuşma yapan ve onlara “mesai arkadaşım” olarak seslenen Başkan Selvitopu, 5 yılık süre boyunca muhtarlarla iyi bir diyalog kurduklarını ve dolu dolu çalıştıklarını ifade ederek, birlikte çalışmaktan onur duyduğunu söyledi. Karabağlar’ın her geçen gün daha da geliştiğinin altını çizen Selvitopu, bu süreç içerisinde çıkan bazı spekülasyonlara da yanıt verdi.

Göreve geldiğimizde birçok iş yarımdı


Görevi devir aldıkları belediye ile şu anki belediye arasında dağlar kadar fark var olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Şu anda Karabağlar Belediyesi kurumsal bir yapıya kavuştu. Halkın rahat girebildiği, derdini anlatabildiği ve çare arandığı yapıyı oluşturduk. İnşallah bir dahaki dönemde bunu daha da pekiştirmek istiyoruz. Göreve geldiğimde birçok iş yarımdı. Hizmet binası tamamlanmamış durumdaydı. Uzundere Rekreasyon Alanı devam etmekteydi, biten bir tarafı yoktu. Yunus Emre pazaryerinin temeli atılmış ama nasıl atıldığı belli değildi. Hafriyatı çok tehlikeliydi. Bütün bu işler tamamlandı. Hizmet binasını tamamladık; 8 ay içinde tüm birimlerimizi binaya aldık. Yunus Emre pazaryeri ve Uzundere rekreasyon alanını kendi imkanlarımızla büyük ölçüde tamamladık. Burada bitmeyen tek yer var. O da Nasrettin Hoca’nın içi. Onu da özellikle yapmadık, beklettik. 2 bin metrekare kapalı alan var. Restoran olarak gözüküyor ruhsatta. Onun da ilçeye nasıl bir katkı sağlar anlayışı içindeyiz. Burasını ‘Çocuk Bilim Kültür Sanat Merkezi” projesiyle İZKA’ya başvurduk ve proje İZKA'dan destek aldı. Hibe krediye değer görüldü. İhale yapım sürecine başlayacağız. Her işimiz planlı programlı projeli ve doğru yapmaya çalışıyoruz. Biz 5 yıldır Karabağlarda yaz - boz yapmadık ve yapmayacağız da halkın parasını boşu boşuna harcamayacağız” dedi.

“Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz”


Kente 5 yıldır bir şey yapılmadı diye bir milletvekilinin sürekli konuştuğunu ama Karabağlar’da neler olduğunun farkında bile olmadığını belirten Selvitopu, “Rahmetli Uğur Mumcu’nun çok güzel bir sözü var: ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.’ Ben asla bilmediğim konuda konuşmam. Yalanla, çamurla siyaset olmaz. Biz Karabağlar’ın 30-40 yılını planlandık. Son aşamada İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçti. Şu anda plansız hiç bir bölgesi kalmadı. Biz bu çalışmalarla örnek bir planlama yaptık. İddia ediyorum; Türkiye’nin bir çok ilçesi ve iline örnek bir uygulama gerçekleştirdik. Bunları popülizm için yapmıyoruz. Halk bize bu görevi verdiyse yapmak zorundayız. İşte Uzundere’deki Gençlik Merkezi, 32 dönümlük alan 2 kere ihaleye çıktık. Bugüne kadar engellendik. Ne kazandınız? Daha önce tahsisini yapsaydınız ne kaybederdiniz. Siyasi çıkar elde edeceğini sanıyorsunuz. Ama yanılıyorsunuz. İşte bir üniversite olayı var. O alana üniversiteden önce konut geldi. Karşı durduk. Burasının tamamını Üniversite alanı yapın dedik. Kısmen üniversite alanı oldu. Tamamı olmadı. Orada konuta ihtiyaç yok. Duymayanlar duysun. Git orayı üniversite alanı yap alnından öpeyim. Varsa gücün yap. Ama gücünüz yetmiyor. Rant güçleri var. Karabağlar’ı hep söylüyorum ranta teslim etmeyeceğim, bunu herkes bilsin” dedi.

Kime borcumuz varmış, gelip söylesinler


Belediye borç içinde diye sosyal medyada yazılar olduğunu da belirten Başkan Selvitopu sözlerine şöyle devam etti: “Buradan soruyorum, Karabağlar Belediyesi’nden parasını alamayan var mı? Ya da çalışanlarımızın bir alacağı var mı? Bizim borcumuz devlete var ödüyoruz. Geçtiğimiz dönem alınan tüm kredi borçlarını da ödedik. 2013’te 40 milyon TL alınmış. Kendi dönemimizde her yıl limit içinde borçlandık. Hizmet vermeye de devam ediyoruz. Karabağlar zenginleşiyor. Buralar hep değer kazanıyor. Binalar, tesisler, kültür merkezleri yapılıyor. Bunları kendi imkânlarıyla yapıyoruz. Kime borcumuz varmış gelip söylesinler. Böyle yalan dolanla olmaz. Bunları da size siyaset yapmak için değil, gerçek olduğu için anlatıyorum.”
Her zaman halkın yanında olacağız ve onlarla birlikte yürüyeceğiz
Selvitopu 5 yıllık süre boyunca halkın yanında olduklarını ve onlarla birlikte yürüdüklerini belirterek “Halk sizin niyetinizi tanımalı. Halkımız, Karabağlar Belediye Başkanı’nın halka hizmet etmek istediğini çok iyi biliyor. Çünkü halkımızın doğru iş yapanlara karşı özlemi var. Ve bu yüzden bizi de sahiplendiler. Ben bu nedenle Karabağlar halkına çok teşekkür ediyorum." dedi.
Son olarak siyasi hırsının olmadığını, ama bu ülke ve kent için insanlara yapabileceği ne varsa yapma anlayışında olduğunun altını çizen Başkan Selvitopu, “ O yüzden siyasetin içindeyim. Ben bildiğim işi yapmaya çalıştım. Yıllardır belediyelerde görev aldım ve bu bilgi birikimimin kentteki insanlara faydası olacağına düşündüğüm için bir dönem daha aday olmaya karar verdim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan’a teşekkür çiçeği


Konuşmanın sonunda Gülyaka Mahalle Muhtarı Gülizar Öztekin ve Maliyeciler Mahalle Muhtarı Sadet Kaya tüm muhtarlar adına Başkan Selvitopu’na çiçek vererek teşekkür ettiler.
Başkan Selvitopu da tüm muhtarlara günün anısına Atatürk fotoğraflı özel bir hediye verdi.