Bayraklı Belediyesi, Alpaslan Mahallesi'nde vatandaşların 'Şanslı' ismini verdiği sokak köpeğinin yaralı olduğu ihbarı aldı. Harekete geçen ekipler, Şanslı'yı bulup, tedavisine başladı. Yapılan tetkiklerde Şanslı'nın meme kanseri olduğunu ve vücudunda yaklaşık 10 santimetre büyüklüğünde 2 ileri seviyede tümör bulunduğunu tespit edildi. Ameliyata alınan Şanslı, başarılı bir operasyon ve bir aylık tedavi sonrası yeniden sağlığına kavuştu. Şanslı'nın iyileşmesi, hayvanseverleri de mutlu etti. Şanslı'nın yakın zamanda yaşam alanına geri bırakılacağı belirtildi.



'SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL'
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Son günlerde, farklı illerdeki barınaklarda yaşanan üzücü görüntüler içimizi acıttı. Bu kent, bu şehirler sadece bizim değil çünkü yaşamı can dostlarımızla paylaşıyoruz. Sokak hayvanlarının yaşama, barınma, beslenme hakkına saygı duyarak, elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Tüm yurttaşlarımızı da aynı duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz. Sokak hayvanları sahipsiz değildir ve hepimizin sorumluluğundadır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bayraklı Belediyesi'nin 60 köpek ve 21 kedi kapasiteli barınakta sokak hayvanlarına yuva imkanı sunduğu belirtilirken, son 3 yılda 183 hayvanın sahiplendirildiği ve toplamda 13 bin 239 sokak hayvanına poliklinik hizmeti verildiği bildirildi. Ayrıca 3 bin 501 sokak hayvanına kuduz aşısı yapıldığı, 3 bin 445 hayvanın da kısırlaştırıldığı ifade edildi. (DHA)