style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3498085179144364"
data-ad-slot="7533622312">

Selçuklu gençler psikodrama eğitimi ile sınav kaygısını aşıyorlar; kadınlar ise turistlerle etkili iletişim kurmak için İngilizce öğreniyorlar.

Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde verilen psikodrama eğitimi ile üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ve Artemis Kadın El Emeği Pazarı katılımcılarına katılım belgelerini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından verildi. Eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunun altın çizen Başkan Bakıcı her iki grupla psikodrama çalışması yapan Psikolog Psikodramatist Özgül Karaalioğlu Yavuz’dan psikodramanın içeriği hakkında bilgi aldı.

Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde farklı gruplara yönelik düzenlenen psikodrama çalışmaları tamamlandı. Öğrencilerin sınav kaygıları aşmalarını, etkili ve verimli ders çalışmalarını ve kendileri için uygun bir meslek seçmelerini sağlamak amacıyla Psikolog Psikodramatist Özgül Karaalioğlu Yavuz tarafından yapılan psikodrama çalışması toplam 23 hafta sürdü. Çalışmaya katılan öğrencilerin psikodrama  ile kendilerini, becerilerini tanımaları; seçeneklerini görmeleri sağlandı. Hayal ettikleri meslekleri “geleceğe projeksiyon yöntemiyle” canlandırarak o mesleğin heyecanını tatmaları, hayallerini gerçekleştirmeye, hedeflerini belirlemeye yönelik motivasyonlarının artması sağlandı. Bu çalışma ile öğrenciler seçmek istedikleri mesleklerin kendileri için uygun olup olmadığını da deneyimlemiş oldu. Öğrencilerin ayrıca sınavlara hazırlık sürecinde yaşadıkları kaygıları aşmaları, doğaçlama yönetimiyle ihtiyaç duydukları motivasyon ve enerjinin artması sağlandı.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3498085179144364"
data-ad-slot="7533622312">



PSİKODRAMA İLE İNGİLİZCE ÖĞRENCİ


Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde bir psikodrama çalışması da Artemis Kadın El Emeği Pazarı’nda tezgah açan kadınlar için yapıldı. Psikolog Psikodramatist Özgül Karaalioğlu Yavuz ve Doç. Dr. Ayşen Değer’in katılımıyla yapılan çalışmada psikodrama tekniklerinden yararlanılarak katılımcı kadınlara pazarda turistlerle karşılaştıklarında kullanabileceği konuşma kalıpları öğretildi. Eğlenceli bir şekilde İngilizce öğrenen kadınlar psikodrama çalışmasından oldukça memnun kaldıklarını ve bu çalışmanın hayatlarını kolaylaştıracaklarını belirtiler.

Psikodrama çalışmasına katılan kadınları ve gençleri Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Eğitim Merkezi’nde ziyaret eden Başkan Bakıcı; “Burada psikodrama çalışmasına katılmak hem kadınlarımızın, hem de gençlerimizin hayatına pozitif katkı sağlayacaktır. Eğitim yaşam boyu devam eden, meslek, yaş ve daha birçok kriterden bağımsız bir kavramdır.  Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde böyle bir eğitimin verilmesi beni çok mutlu etti. Bu çalışmalar kadınlarımızın ve gençlerimizin yaşam kalitesini yükselterek; kendilerini daha iyi ifade eden bireyler olmalarını sağlayacaktır” dedi.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3498085179144364"
data-ad-slot="7533622312">


Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde yapılan psikodrama çalışmalarına katılan kadınlar ve gençlere katılım belgeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından verildi. Yapılan psikodrama çalışmalarında Gruplar için Umut Psikodrama Enstitüsü'nden düzenli olarak supervizyon desteği alınıyor.