105 sivil toplum kuruluşundan oluşan ve kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirilmesine yönelik projeler gerçekleştiren Ege Kadın Buluşması'nın 4. Köy Toplantısı Sasalı Sosyal Dayanışma ve Geliştirme Derneği 'nin organizasyonunda Sasalı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Yeşil için başlatılan çalışmalara her zaman destek olduklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, etkinliğe katılan Ege Kadın Buluşması İzmir Sekreteri Şengül Baysak ve 26 Sivil toplum örgününün katılımcılarına böylesine anlamlı bir amaç için bir araya gelmelerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesine çok önem verdiğini belirten Başkan Gümrükçü, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen her çalışmaya koşulsuz destek vereceğini vurguladı. Yanan ormanlarla ilgili yapılacak çalışmalarda da her zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olduklarını belirten Başkan Gümrükçü, “Kadını sosyal alanda desteklemek Türkiye’nin geleceğini kurtarmaktır. Ekonomik anlamda destek ve çocuğun gelişimine katkı koymak da bir o kadar önemli. Biz göreve geldiğimiz altı ay içinde böyle çalışmaların içinde olmaya özen gösterdik. Kadınlarımız da yanan yeşil alanlar için önemli kampanyaya imza attılar. Biz de her zaman hem İzmir Büyükşehir Belediyemizin hem de kadınlarımızın yanındayız” dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen program İzmir Yörükler Derneği Folklor Grubunun folklor gösterisi ve Sasalı Çocuk Mandolin Topluluğunun mini dinletisi ile devam etti.