EGİKAD, Karabağlar Belediyesi işbirliği ile kadınlar için üretilecek ortak projelerde birlikte çalışacak. EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Duha Baran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde toplantı yapan EGİKAD heyeti, yapılabilecek çalışmaları ele alırken, kadınlar için ortak projelerde çalışma kararı aldı.

İstanbul Sözleşmesi’ne gösterdiği hassasiyetten dolayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkürlerini sunan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Duha Baran, EGİKAD’ın belediyelerle her zaman işbirliği halinde olacağını dile getirdi. İzmir’in nüfus olarak en kalabalık ilçesinin Karabağlar olduğunu dile getiren Baran, “Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte önce Karabağlar daha sonra İzmir için beraber çalışacağız. Karabağlar ilçesi projelerle gelişmeye açıktır. Sivil toplumun yerel yönetimlerden destek almasının sosyal demokrasiyi daha da yukarıya taşıyacağını inanıyoruz. Yaşadığımız pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak için dernek olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Karabağlar Belediyesinin sosyal belediyecilikte örnek olduğunu dile getiren Baran, “Belediye Başkanımızla beraber ortak projeler üreteceğiz. Hem belediye imkânlarını hem de EGİKAD’ın imkânlarını bir araya getirerek İzmirlilerin ve özellikle kadınların yanında olacağız. Yaşadığımız zor günlerde birbirimize destek olma zorunluluğumuz bulunuyor. Bu anlayışla hareket edeceğiz” diye konuştu.

EGİKAD’ın ziyaretinden dolayı mutluluğunu dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Karabağlar’ın gelişmesi için EGİKAD ile ortak projeler üretebileceklerini, topluma yarar sağlayacak her projeye Belediye olarak destek olacaklarını söyledi.