Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi, MTK Tekstilciler Sitesi ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğiyle kadınlara yönelik iş garantili konfeksiyon kurslarının verileceği Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi’nin (BOR-KEM) açılışı yapıldı. Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’ndeki BOR-KEM’de eğitim alacak kadınlar bir konfeksiyon atölyesinde çalışabilmelerini sağlayacak donanıma sahip olarak mezun olacaklar.

Bornova Belediyesi kadınların istihdamına yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi. Ege Üniversitesi, MTK Tekstilciler Sitesi işbirliği ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’nde “Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi” kuruldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, BOR-KEM’in açılış kurdelesini Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Pamuk, İZKA İzleme Uzmanı Esra Sermin Ata, MTK Tekstilciler Sitesi Sanayici ve İşadamları Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Balıoğlu ve kadınlarla birlikte kesti.

2.5 aylık dönemlerde 18-35 yaş arası 60 kadına iş garantili kursların verileceği BOR-KEM’de, 30 düz dikiş makinesi, 10 overlok makinesi, 2 reçme, 1 düğme, 1 ilik makinesi ve 1 hiza kesim makinesi ile ütüler bulunuyor. Kadınların bir konfeksiyon atölyesinde çalışabilmeleri için gerekli tüm donanıma sahip olarak mezun olacakları kurslarda Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ile Bornova Belediyesi’nin uzman personeleri eğitmen olarak görev alacak. Kurs sırasında MTK Tekstilciler Sitesi’nden işverenlerle kursiyerlerin tanışmaları ve iletişim kurmaları da sağlanacak.

İstihdam desteği kurumsallaştı

BOR-KEM’in açılışında düzenlenen törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bundan 2.5 yıl önce yine MTK ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle iş garantili konfeksiyon kursları düzenlemeye başladıklarını dile getirerek, “Şimdi bu merkezimizi açarak kadınlarımıza sağladığımız istihdam olanağını daha kurumsal hale getirdik. Bu projenin büyümesine ve bugünlere gelmesine katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Pamuk, 2015 yılında başlayan kurslardan 100 kadının mezun olduğunu ve çalışmak isteyen herkesin işe yerleştirildiğini belirterek, “Bu merkezin kurulmasında emeği geçenlere ve kadınlarımıza iş garantisi sağlayan MTK Sitesi işverenlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BOR-KEM’in kurulmasında 400 bin liralık hibe desteği sağlayan İZKA’nın İzleme Uzmanı Esra Sermin Ata da, kurum olarak mesleki eğitim projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Kamu, özel sektör, üniversite işbirliğine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

MTK Tekstilciler Sitesi Sanayici ve İşadamları Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Balıoğlu da Bornova Belediyesi ile yaptıkları işbirliklerini sürdürme kararlılığı içinde olduklarını söyledi.