Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde 2 yıl önce faaliyete giren Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli dallarda yaptıkları ürünlerin satışını yapan kadınlar Bornova’yı daha estetik bir görünüme kavuşturmak için de üzerlerinde Bornova’dan fotoğraflar bulunan saksılar boyuyor.



Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde 2015 yılında kurulan ve kadınların üretimlerinin değerlendirilmesini hedef edinen Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çalışmalarını arttırarak devam ediyor. Bornova’nın üreten kadınları el emeği ürünlerini, katıldıkları kermes ve festival gibi organizasyonlarda sergileme ve pazarlama şansı buluyor. Ayrıca el yapımı oyuncak, sabun, takı, süs eşyalarının satışlarıyla da kadınların emeği kazanca dönüşüyor. Bu ürünlerle ilgili toplu siparişler alınıyor.



Üretilen ev yapımı limonata büyük ilgi görüyor. Kooperatif üyeleri çalışmalarıyla Bornova’nın estetik bir görünüme kavuşmasına da katkıda bulunuyor.Bu amaçla 52 üye çeşitli ebatlarda 250 saksıyı Bornova temalı resim ve fotoğraflar koyarak boyadı. Kadın üyelerin kendi yaptıkları şekiller ile de süslenen saksılar Bornova’ya renk katacak.



Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kooperatif üyesi kadınları çalışmalarında yalnız bırakmadı. Kadınların el emeği ürünleri inceleyen Başkan Olgun Atila, Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler de aldı. Başkan Atila, “Evimiz olan Bornova’yı kadınlarımızın yaptığı bu çalışmalarla daha renkli ve güzel hale getiriyoruz. Bornovalı kadınları bu kooperatife üye olmaya çağırıyorum. Bornova Belediyesi olarak her zaman üreten kadınlarımızın yanında olacağız” dedi.