Geçtiğimiz hafta annesi Macide Altay’ı ebediyete uğurlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a taziye ziyaretleri sürüyor.

Kadifekale Semti’ne bağlı 1. Kadriye Mahallesi Muhtarı Hamdin Alboğa, mahalle sakini kadınlarla birlikte Başkan Pekdaş’ı makamında ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu. Aynı zamanda Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye’de açtığı semt merkezinin kursiyeri de olan kadınlar Başkan Pekdaş’a hem taziyelerini iletti hem de kendilerine sunulan hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

KAMU ELİ DEĞECEK

Duaların da okunduğu ziyarette Başkan Pekdaş, mahalleli kadınlara bir de müjde verdi. Başkan Pekdaş, semt sakinlerinin büyük bir özlemle bekledikleri kapalı pazaryerinin projesinin tamamlandığını açıkladı. Proje çalışmaları biten merkezin tüm Kadifekale sakinlerine hizmet vereceğini dile getiren Başkan Pekdaş, "Projemizi hazırladık ama kamulaştırma çalışmalarımız hala devam ediyor. Uzlaşamadığımız birkaç mülkiyet sahibi kaldı. Onlarla da anlaşma sağladığımızda temelini atacağız. Çok güzel bir tesis olacak. Sadece kapalı pazaryeri değil, içinde kurs merkezlerinin ve nikah salonun da bulunduğu, birden çok alanda hizmetin verildiği bir merkez inşa edeceğiz” dedi. Göreve geldikten hemen sonra belediye olarak halka hizmet verilen noktaların sayısını artırmaya başladıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, “Kamu elini ne kadar çok kişiye ulaştırırsak o kadar iyi sonuç alacağımızı biliyoruz. Bu bilinçle yola çıktık ve merkezlerimizi bir bir açıyoruz” diye konuştu.

ÇOK YÖNLÜ HİZMET VERECEK

Ziyarette Konak Belediyesi’nce inşa edilecek ve içinde kapalı bir pazaryerinin de bulunduğu 1. Kadriye Mahallesi Sosyal Merkeziyle ilgili sunum da yapıldı. Kentsel Tasarım Müdürlüğü Teknik İşler ve Proje Birimi Sorumlusu Tolga Başaran tarafından tanıtımı yapılan proje büyük beğeni aldı. Proje çalışmaları büyük bir titizlikle tamamlanan modern tesisin inşaat çalışmalarının da kısa sürede başlayacağının bilgisini veren Başaran, merkezin yapımı tamamlandığında bölge sakinleri için yeni bir buluşma mekanı olacağını dile getirdi. Çok yönlü inşa edilen tesiste semt sakinlerinin gönül rahatlığıyla pazar alışverişini yapabilecekleri gibi kadın ve çocuklara yönelik kursların da verileceğini belirten Başaran, merkezde ayrıca bir de nikah salonunun bulunacağını söyledi. Kadifekaleli kadınlar projesini çok beğendikleri tesisin biran önce tamamlanmasını dileyerek, çalışmalarından ötürü tüm belediye personeline teşekkür etti.