Hayat geçirdiği sosyal ve fiziki projelerle adından söz ettiren ve örnek bir belediye haline gelen, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gerçekleştirdiği etkinliklerle ses getiren Bayraklı Belediyesi, geçtiğimiz yıl da insanların hayatlarını kolaylaştıran birçok projeyi hayata geçirdi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kurulduğumuzdan bu yana tüm mahallerimize eşit hizmet götürüyoruz. Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratıyoruz” dedi.

İzmir’in yeni ilçelerinden Bayraklı, kentin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sosyal belediyecilik kapsamında doğumdan ölüme kadar vatandaşların yanında olan, onların her türlü sorunuyla yakından ilgilenen Bayraklı Belediyesi, bu alanda hayata geçirdiği projelerle de örnek oluyor. Belediyenin yaptığı fiziki yatırımlarla da ilçenin çehresinde gözle görülür değişiklikler yaşanıyor. Mahalle bazında imar revizyon planlarında değişikliğe giden Bayraklı Belediyesi, kendiliğinden dönüşüm için önemli adımlar atarak bir ilkin de altına imza attı.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 2009’dan bu yana sayısız projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “İlçemizdeki birçok soruna neşter vurduk. Birinci ağızdan duyduğumuz sorunları anında çözüme kavuşturuyoruz. Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıran, ihtiyaçlara göre projeler üretiyoruz. Yeni kurulan bir belediye olarak geçen süreçte önemli işlerin altına imza attığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Kuruluş aşamasını hızlı bir şekilde tamamlayan, projeleriyle örnek alınan, küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratan bir belediye olduk. En önemlisi de Cumhuriyet Bayramları’nda gerçekleştirdiği etkinliklerle adından söz ettiren, cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkan, halkımızın geniş katılımıyla Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan bir belediye olmayı başardık. Bayraklı Cumhuriyetin kalesi oldu” dedi.

27 SEMT MERKEZİ, 15 KÜTÜPHANE, KÜLTÜR MERKEZLERİ…
Başkan Karabağ, g önemli projelerin altına imza attıklarını belirterek, “Geçtiğimiz süreçte diş polikliniği sayımızı 7’ye, kütüphane sayımızı 15’e, semt merkezi sayımızı 27’ye çıkardık. Yeni hizmet binamızı kısa sürede tamamlayarak burada hizmet vermeye başladık. Manavkuyu Mahallemizde dev kültür ve spor merkezi, Postacılar mahallemiz için de bir kültür merkezi projemiz var. Nafiz Gürman Mahallemizde Cemevi projemizin temelini attık, inşaat sürüyor. 8 yılda ilçemize çok sayıda park ve yeşil alan kazandırdık. Osmagazi Mahallemiz’deki hizmet binamız engelliler merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi projemizi tamamlayarak hizmete soktuk. Fen İşleri şantiye binamızı inşaatını da bitirdik. Alt yapı çalışmalarımızı önemli ölçüde tamamladık. Dar gelirli vatandaşlarımıza destek olmaya, çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Kısacası sağlıktan kültüre, spordan sanata kadar belediye olarak her yerde varız. Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.