İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından vakfın 52'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen Umut Konseri'ne ev sahipliği yaptı. Bilet gelirinin gençlere burs desteği olarak dağıtılacağı konseri izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de vardı.

Gençlere aydınlık bir gelecek sunma hedefiyle yola çıkan Türk Eğitim Vakfı, 52. kuruluş yıldönümünü İzmir'de düzenlenen Umut Konseri ile kutladı. Bilet geliri gençlere burs olarak dağıtılacak konser, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde AASSM'de düzenlendi.   Başkan Tunç Soyer’in de izleyiciler arasında yer aldığı konserde 4 yıl önce kurulan, iş kadınlarının oluşturduğu TEV Eğitime Destek Korosu ünlü söz yazarı ve besteci Selami Şahin eşliğinde yerli ve yabancı şarkılar seslendirdi.

Bu hikaye sizlerle değişecek

Başkan Tunç Soyer konser öncesi salonu dolduran izleyicilere seslenerek şunları kaydetti: “Eğitim gönüllülerine eğitimi anlatmak benim haddim değil, sadece eğitimin bir ülkeyi ne kadar değiştirebileceğini söyleyebilirim. Finlandiya'nın 40 sene önce kişi başına düşen milli geliri Türkiye ile aynıydı. Bir gün seçilen genç başbakanı bütün bakanlıkların bütçesinde indirme gidiyor ve kalan bütçeyi eğitim ve ARGE’ye aktarıyor. Büyük bir değişim yaşanıyor. Çünkü eğitimdeki bu gelişme hukukun üstünlüğüne ve adalete tekabül ediyor. Çok ilginç rakamlar çıkıyor ortaya. Bugün Finlandiya kişi başına düşen milli geliri Türkiye’nin 5-6 katı mislin e çıkmış bir ülke."

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canları uğruna kazanarak genç nesillere  emanet ettiği bu topraklarda onun devrimlerinin ışığında hep birlikte yeni bir hikaye yazmak istediklerini ifade eden Başkan Soyer, "Sizlerin gönüllü olarak yaşadığı bu heyecanı biz de yerel yönetim olarak yaşıyoruz. Göreceksiniz bu hikaye sizlerle birlikte İzmir’den değişmeye başlayacak. O yüzden sizinle daha çok işbirliği ve dayanışma içinde olmalıyız” diye konuştu.