İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İzmir Uluslararası Duvar Resimleri Çalıştayı"nın ikincisi bu yıl Ekim ayında gerçekleştirilecek. İzmir’in duvarlarına renk getirecek çalıştaya katılmak isteyen sanatçılar, 6 Mayıs tarihine kadar başvuru yapabilecek.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in duvarlarını renklendirmeye devam ediyor. Geçen yıl gerçekleşen ve tüm İzmirlilerden tam not alan Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı’nın bu sene ikincisi düzenlenecek. Kente ayrı bir hava getiren duvar resimleri, Alsancak’ta belirlenen dört ayrı duvarda can bulacak. İlerleyen yıllarda tüm kente yaygınlaştırılması düşünülen çalıştay kapsamındaki uygulamalar, İzmir Limanı, Alsancak Vapur İskelesi, Alsancak Garı arasında gerçekleştirilecek. Belirlenen şartnameye göre başvuru yapan sanatçıların eserleri jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. Eserleri seçilen sanatçılar 1-30 Ekim tarihleri arasında belirlenen ye rlerde resimlerini hayata geçirecek.

Resimler özgün karakterler taşıyacak ve tasarımlar daha önce başka bir yerde uygulanmamış olacak. Seçilen ve uygulanan eserlerin sahipleri, ödül olarak 5000 Euro alacak. Son başvuru tarihi 6 Mayıs olan 2. Uluslararası Duvar Resimleri Çalıştayı’nın şartnamesi ve başvuru formuna www.izmirworkshop.org adresinden ulaşılabilir. 

Uygulanacak yerler

Duvar resimlerinin 4 farklı uygulama merkezi ise şöyle;

1.Alsancak Katolik Kilisesi (Enver Dündar Başar Sokak No: 8-135)

2.Çavuşoğlu Apartmanı (1484 Sokak No: 25)

3.Anka Apartmanı (1453 Sokak No: 4)

4. Dalton Dil Okulları (Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi No: 10)

İlk çalıştaya 23 ülkeden 92 sanatçı katıldı

2018 yılında ilki gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Duvar Resimleri Çalıştayı’na 23 ülkeden 92 sanatçı tasarımlarını gönderdi. Bunların arasından uygulanması için seçilen dört eser Türkiye’den, diğer dört eser ise Fransa, Sırbistan, Kolombiya ve Ekvador’dan oldu. Sekiz sanatçının eserleri Konak ve Alsancak güzergahındaki duvarlara uygulandı.