Başkan ve yürütme kurulu üye seçimlerinin ardından yeni kadrosuyla ilk etkinliğe imza atan İzmir Kent Konseyi (İZKK), 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü etkinlikleri kapsamında Kişisel Gelişim Çalışma Grubu (KGÇG) tarafından Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) ile ortaklaşa ‘Evrensel Tüketici Hakları’ konulu bir söyleşi düzenlendi. Kolaylaştırıcılığını İZKK Yürütme Kurulu Üyesi Fikret Ekici’nin yaptığı, TükoDer İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Gören ve KGÇG Başkanı Av. Fatih Kurdoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplamda 60 kişi katıldı. Etkinlik İZKK’nin youtube kanalında canlı olarak yayınlandı.

TÜKETİCİ HAKLARINDA MÜCADELE ÖRGÜTLENMELİ

Söyleşide konuşan Gören, genel olarak tüketicilerin, mal ve hizmet piyasalarında satıcı ve sağlayıcıların uyguladığı saldırgan ticari faaliyetler nedeniyle yaşanılan sorunlarla değil, eğitim-sağlık-ulaşım vb. alanlarda kamusal ayıplı hizmetlerin yol açtığı yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından kaynaklanan geçim sıkıntısı ile mücadele etmek zorunda kaldığını belirtti. TükoDer’in tanıtımını da yapan Gören, demokrasinin olmazsa olmazı örgütlü toplum modelini oluşturmak ve tüketici hakları alanındaki mücadeleyi örgütlü bir şekilde yürütmek amacıyla TükoDer’in öncülük ettiğini söyledi.

Kurdoğlu ise, Evrensel Tüketici Hakları ve 6502 sayılı Tüketici Korunması Hakkında Kanun’da yer alan belli başlı konularda tüketici haklarının neler olduğunu anlattı. Söyleşi de son olarak TükoDer İzmir Şube Sekreteri Leyla Demir, örgütlenmenin öneminden bahisle tüm tüketicileri derneğe üye olmaya davet etti. Etkinlik sonrasında TükoDer tarafından hazırlanmış kitapçıklar katılımcılara dağıtıldı.