Tahsisin iptalini içeren önerge, Hukuk Komisyonu’nda görüşüldükten sonra, komisyonun alacağı karar Meclis’te oylanacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı ikinci birleşimi Tunç Soyer’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı hakkında, sunum yapıldı. Tunç Soyer, eylül ayına kadar tamamlanacak olan Stratejik Plan’a, Meclis üyelerinin de katkı sunmasını istedi. Soyer, “Büyükşehir Belediyesi için heyecan verici bir süreç. Eylül ayına kadar tamamlanması gereken bir çalışma. Adaylık sürecinde çok ses çok renk diyerek bir kampanya yürütmüştük. İzmir’in mümkün olduğunca en geniş şekilde içinde yer alacağı çalışmayı hayata koymak zorundaydık. Bunun yolu da stratejik plandan geçiyor. İzmir’de 5 yılda neler olacağı yönünde bir çalışma yapacağız” dedi. Bazı kurumların stratejik planı yapmak zorunluluğu bunu yaptıklarını ancak daha sonra bu planın raflarda tozlandığını savunan Başkan Soyer, şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok tecrübeli. Bu 4’üncü stratejik planı. Bu kez daha aşkla yapılacak. 600 çalışanımızla büyük bir toplantı yaptık, ilk adımı attık. Süre çok dar. Çok da sorumluluk duyduğumuz bir çalışma. Sizlere çok iş düşüyor. Sizlerin katkısı ve katılımı çok önem taşıyor. Rica ediyorum, hiçbiriniz hayallerinizden, bilginizden, öngörünüzden kurumu mahrum etmeyiniz. Planın en kucaklayıcı şekilde olması için özen göstereceğiz. Yeter ki siz katılın, projelerinizi getirin.”

Hukuk komisyonu’na gitti

Oturumda Başkanlık makamınca gündeme eklenen önergeler arasında yer alan İZFAŞ eski binasının, özel bir üniversiteye 3 yıllığına bedelsiz olarak tahsisini içeren kararın iptaline yönelik madde de görüşüldü. Önerge, Hukuk Komisyonu’na gönderildi. Tahsisin iptaline yönelik önerge, komisyonda görüşüldükten sonra Meclis’te oylanacak. 

Soyer’in yurt dışı programı yoğun

Tunç Soyer’in yurt dışı görevlendirmeleri konusunda gündeme eklenen önergeler de görüşüldü. Soyer, 18-19 Haziran tarihlerinde Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenecek olan Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Genişleme Günü Genel Kurul toplantısına katılacak. 19-20 Haziran’da ise Yunanistan’ın Atina şehrindeki City Of Athens ve Technopolis City Of Athens yetkilileri ile karşılıklı görüş alışverişi ve inceleme seyahatinde bulunacak. Soyer bu ziyaretlerin yanı sıra 26-28 Haziran tarihleri arasında da Almanya’nın Bonn kentinde gerçekleşecek 10. Dirençli Kentler Kongresi’ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen katılacak.