Konfeksiyon Eğitim Merkezi ve Mutfak Atölyesi gibi istihdama yönelik projleriyle örnek olan Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerini de iş imkanı sunuyor. Dost Kart sahibi öğrenciler, İZBAŞ bünyesindeki kafeterya ve restoranlarda, yarı zamanlı servis elemanı olarak çalışıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Belediyelerimizin sosyal tesisleriyle de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmak istedik. Onların enerjisi ve güleryüzü bizlere güç veriyor. Gençlerimiz üretime katılarak kentimize destek veriyor” diye konuştu.

Bornova Belediyesi, bir eğitim kenti olan Bornova’da ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine Dost Kart ile çeşitli imkanlar sunuyor. Öğrenciler Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi’nde yemek, kütüphane, çamaşırhane ve sosyal aktivitelere katılma gibi imkanlardan yararlanıyor.

Dost Kart sahibi öğrenciler, İZBAŞ bünyesindeki kafeterya ve restoranlarda, yarı zamanlı servis elemanı olarak çalışabiliyor. Günde en fazla dört olan çalışma saatleri, öğrencilerin derslerine ve sınavlarına göre programlanıyor. Eğitim hayatlarına destek olacak nitelikte kazanç elde eden öğrencilerin sigortaları da yapılıyor.

Proje kapsamında; Kızlar Kahvesi, Down Kafe, Çınar Evi, Diyet Kafe, Engelsiz Kafe, Pınar Kafe, Şahin Tepesi Restoran ve Bornova Belediyesi’ne ait diğer tesislerde 73 öğrenci çalıştı. Bugün itibariyle ise 58 öğrenci yarı zamanlı çalışmaya devam ediyor.

İstihdam sorununun çözümü yolunda BORKEM(Bornova Belediyesi Konfeksiyon Eğitim Merkezi) ve Mutfak Atölyesi gibi projeleri hayata geçirdikleri hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Belediyelerimizin sosyal tesisleriyle de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmak istedik. Onların enerjisi ve güleryüzü bizlere güç veriyor. Gençlerimiz üretime katılarak kentimize destek veriyor” diye konuştu.
Bornova Belediyesi’ne kendilerine sunduğu bu imkan için teşekkür eden öğrenciler duygularına şöyle dile getirdi.

Tayfun Kaya - EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi: Kızlar Kahvesi’nde part-time olarak çalışıyoruz. Bizler için çok iyi oluyor. Bornova Belediyesi’ne sunduğu bu imkan için çok teşekkür ediyoruz.

Hilal Alaçalı – Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 4. Sınıf Öğrencisi: Down Kafe’de çalışmak çok keyifli. Güzel bir ortam. Günde 4 saat çalışıyoruz. Bu bizim için önemli bir imkan.

Cihangir Çiftçi - Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi:

Burada daha önce arkadaşlarım çalışıyordu. Duyduğum çok şaşırdım. Öğrenciler için böyle bir olanak sunulduğunu daha önce hiç görmemiştim. Günde dört saat çalışıyoruz. Çok yorulmadan ekonomimize katkı sağlıyoruz.