Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, doğasıyla adeta cennetten bir köşe olan Gölcük'ü turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gölcük'te Belediye tarafından hizmete açılan Gölcük Fırın Kafe'de basın açıklaması düzenleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Gölcük ve Bozdağ mahallelerindeki hizmetlerini anlatttı. Doğa harikası olan Gölcük'ün bugüne kadar ihmal edilip, birçok sorunla karşı karşıya bırakılmış olduğunu belirten Başkan Badem, "Profesyonel takımların ve genç milli takımın devamlı kamp yaptığı oksijen deposu Gölcük'ün, Hükümetimiz'in de desteğini alarak, bölgede aranan turistik bir yer haline gelmesi için çalışmalarımızı başlattık. En büyük sorunumuz Gölcük'te kanalizasyonun olmaması. Göle maalesef kanalizasyon suyu sızıntısı olmaktadır. 11 kilometrelik bir kanalizasyon çalışması yaptık ama bu yeterli değil. Kanalizasyon sorunun çözmek için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Gölcük Gölü, arkeolojik alan olduğu için maalesef temizlemek mümkün değil. Gölün kenarlarında oluşan sazlıkları yok etmek için geçen yıl yaptığımız çalışmalara bu yıl da Kasım ayında devam edeceğiz. Gölcüğü turizm merkezi yapmak için tüm gücümüzü ortaya koyuyoruz. Bu arada, göl çevresinde ihtiyaç olan modern tuvaletler ve otoparklar yaparak misafirlerimize daha rahat bir ortam hazırladık. Şu an içinde bulunduğumuz Gölcük Fırın Kafe'yi bu sezona yetiştirdik. Göl kenarında bulunan Fırın Kafe'de, misafirlerimize Ödemiş'in meşhur töngül pidesini 6 lira, çayı 1,5 lira, kahveyi ise 2,5 liradan sunup, rahat bir şekilde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, esnaflarımızla yarışmak değil halkımıza daha sağlıklı ve ekonomik bir şekilde töngül pidesi yedirmek, göl manzarası karşısında çayını, kahvesini içmesini sağlamaktır" dedi. Gölcük Gölü'nün sazlıklardan temizlenmesi ile üzerinde kanolarla, bisiklet yolu yaparak da etrafında, bisikletlerle rahatça gezilebilmesini sağlayacaklarını kaydetti.


4 YILDIZLI OTELE KAVUŞACAK


Gölcük'e turistik bir otel kazandıracaklarını da belirten Başkan Badem, "Bunun için göl kenarında bulunan Belediyemiz'e ait Gölcük Oteli, yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkardık. Çalışmalar çerçevesinde yıkımlar başladı. Turistik otelimiz, 3 katlı, 6'sı süit, 4'ü aile odası olmak üzere toplam 64 odalı ve 4 yıldızlı yeni bir çehre ile bir yıl içerisinde hizmete girecek" dedi.

KIRKOLUK YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE


Başkan Badem, daha sonda, Bozdağ-Salihli karayolu üzerindeki Kırkoluk Mesire Alanı'nı, basın mensuplarına gezdirdi. Kıkoluk Mesire alanının her türlü ihtiyacı göz önünde bulundurularak yeniden düzenlediğini belirten Badem, "Kırkoluk Çeşmesi olarak bildiğimiz Bozdağ Salihli yolu üzerindeki çeşmelerin etrafında sağlıksız koşullarda esnaf ürünlerini satıyordu. Burada, bir tuvalet dahi yoktu. Yolun dar olması yüzünden kazalar meydana geliyor, araç sahipleri ve vatandaşlarımız bundan zarar görüyordu. Bu konuda çok şikayetler aldık ve eski Kırkoluk Çeşmeleri'nin bulunduğu alana gelmeden önce uygun bir yer tespit ettik. Kırkoluk'u buraya taşıyıp, modern tuvaletleri, mescidi, sağlıklı ürünlerin satılabileceği stantlar yaparak esnafımızın ve halkımızın hizmetine sunduk. Eski yerde bulunan esnaflarımızdan bazıları ilk zamanlarda bu konuda tepki gösterdiler ancak yeni yapılan modern satış yerlerini görünce onlar da memnun oldular" diye konuştu. DHA