Bucalılara zor bir dönemde gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, satın alma sahiplen çağrısını yineleyerek “Hayatınıza sadık bir dost katın” dedi.  

Hayvanların yaşama haklarını korumak için çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüren Buca Belediyesi, tüm dünya için zorlu geçen 2020 boyunca can dostları sıcak yuvaya kavuşturdu.

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yıl boyunca can dostların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek için seferber oldu. Özellikle hayvan dostu Bucalı hemşehrilerinin evde kaldığı süre boyunca çalışmaları iki katına çıkaran ekipler, pandemi süresince sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarını karşılarken, sağlık sorunu yaşayan hayvanları ise tedavi etti.

Pandemide 452 can dostu sıcak yuvaya kavuştu
Saha çalışmaları ve gelen ihbarlarla can dostlara müdahale eden ekipler, tam donanımlı bakım üniteleri, hayvan ambulansı, acil müdahale ve röntgen odalarıyla beş yıldızlı tedavi ve bakım hizmeti veren Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde onları misafir etti.  Hayvanların tedavi, bakım ve aşılarını gerçekleştiren ekipler, özellikle korona virüs (Kovid-19) salgınıyla geçen 2020 yılında büyük bir başarıya imza attı. Yürütülen çalışmalar kapsamında birçoğu engelli olmak üzere toplam 452 kedi ve köpek sahiplendirilerek, sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.

Bucalılar karşılıksız sevgiyi can dostlarda buldu
Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra can dostlara kucak açtığı için tüm Bucalı hemşehrilerine teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Geride bıraktığımız pandemi sürecinde hepimiz sıcak bir yuvanın ve dostluğun önemini daha iyi anladık. Hemşehrilerimiz de bu dönemde karşılıksız sıcak sevgiyi buldukları sokak hayvanlarımıza yöneldiler. Yaşam alanlarını işgal ettiğimiz can dostlarımızı böylelikle bir nebze de olsa şehir yaşamının zorlu koşullarından kurtarmış olduk. Duyarlılık gösteren tüm Bucalılara tekrar teşekkür ediyorum. Sokakta bakıma ve yardıma muhtaç çok sayıda sokak hayvanımız var; onlar bizim oyuncağımız ya da malımız değil, en yakın dostumuzdur. Onların da aynı bizim gibi ilgi ve sevgiye ihtiyacı var. Satın almayın, sahiplenin! Hayatınıza sadık bir dost katın” diye konuştu.