İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay’da yaptığı 8 katlı otopark, eylül ayında hizmete alınacak.

Çatısındaki oturma alanları, havuzu ve seyir terası ile bölgede yaşayanlar için keyifli bir dinlenme yeri olacağı belirtilen 429 araçlık otopark, asansörleri sayesinde, aralarında 22 metre kod farkı olan iki sokağı da birleştirecek.

Uşakizade Muammer Bey Sokağı’nda 15 bin metrekarelik alanda yapımı süren 429 araçlık otoparkın bina içerisindeki sıva ve boya işleri, yer kaplama betonları, dış cephe kaplama montaj işleri, elektrik ve mekanik imalatları tamamlandı. Tavan yüksekliği ortalama 4 metre olan otoparkta; seyir terasının oturma yerlerinin kaplamaları, havut mekanik işleri ve gölge elemanlarının montajı ile bina dışı yan merdivenleri yapımı ise devam ediyor.

TARİHİ ASANSÖR GİBİ


Yapım bedeli 10.3 milyon TL olan yeni otoparkın en üst bölümü, 141 Sokak’ın yol kotuna dayanıyor. Burada vatandaşlara hoş bir sürpriz hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, otoparkın çatısında çevre halkının kullanımı için seyir terası, oturma alanları ve süs havuzu eşliğinde deniz manzarası izleme olanağı sunacak. Çevre halkının da kullanabileceği otopark aynı zamanda, asansörleri sayesinde, aralarında 22 metre kod farkı olan 143 (Bahattin Tatış) Sokak ile 141 Sokak arasında kolay erişim de sağlamış olacak.

Hatay'da önemli bir ihtiyaca cevap verecek 8 katlı otoparkın yapım çalışmalarını yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı'ndan sonra bölgedeki bu ikinci otoparkı da eylül ayında hazır hale getireceklerini söyledi.