Haber/Didar DEMİRCİ
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sarnıç Toplum Merkezi açılışının ardından Abdullah Arda Meydanında ‘Halka Hesap Veriyoruz’ sunumunu yaptı. CHP TBMM Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP İzmir Milletvekilleri, Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, il ve ilçe yöneticileri de yalnız bırakmadı. Sunum İzmir Marşı’yla sona erdi.


 

BAŞIM DİK ANLIM AK’

Gaziemirli vatandaşların doldurduğu meydanda açıklamalara bulunan Arda, “Dedemin ismini taşıyan bu meydanda üç yıl önce bir araya gelmiştik. 31 Mart yerel seçimlerinin gecesinde burada size söz vermiştim: Emanetinizi yüreğime kazıdım diye. Bugün başım dik, alnım ak şekilde pandemiyle geçen bu zorlu süreçte neler yaptığımızı sizlere aktarmak istiyorum. Önümüze hedefler koymuştuk. Taşerondan kurtaracak, mali disiplini koruyacak, yeni kaynaklar yaratıp kamusal alanları genişleteceğimizin sözünü vermiştim. Bugün o sözleri tutmuş olmanın gururuyla karşınızdayım. Emanetinize sahip çıktık, çıkmaya devam ediyoruz” dedi. Güçlü bir belediye yarattıklarının altını çizerek açıklamalarını sürdüren Arda, şunları aktardı:

İlk aylarda taşeronu gönderip Gaziemir’e 19 yeni araç kazandırarak yaklaşık 10 ila 12 milyonluk tasarruf yaptık. Temizlik işçilerimiz KHK ile belediye bünyesine geçilmişti, hepsi asgari ücret alıyordu. Tasarruftan elde ettiğimiz karı işçilerimize aktardık, ‘Biz temiz insanlarız’ diyerek hizmetlerimize devam ettik. Birçok anketlerde son sırada temizlik çıkarken, Gaziemirli vatandaşlarımız temizlikle ilgili problemleri ikinci, üçüncü sıralara atmış durumdalar. Kamusal alanları genişleteceğimizi söylemiştik, Porto kafelerle bunun ilk adımlarını attık. İlk defa Gaziemir’de bir kafeyi hayata geçirdik. Şu anda Gaziemirliler tarafından çokça tercih ediliyor. Porto 2 kafemizi yaklaşık iki yıl süren mücadele sonucunda ilçemize kazandırdık. Üçüncü kafemizi de yeni bir parkla birlikte Sarnıç’a yapacağız.”

GAZİEMİR’İN TÜM SOKAKLARINA HAKİMİZ

Gaziemir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin de canla başla görevlerini yapmaya devam ettiğinin belirten Arda, belediyenin icraatlarını şu sözlerle sıraladı:

Gaziemir’in bütün sokaklarındaki sorunlarına hakimiz. İmkanlarımız ölçüsünde ekiplerimiz çalışmalarını yapıyor. Mahalle muhtarlıklarını da yeniden yaptık. Sevgi Pazaryeri’nin çatısını yeniledik. Ana arterlerimizde Büyükşehir ile çalışmalarımız sürüyor. Yağhane Köprüsü’nü biliyorsunuz, restorasyonu yapılacak. Aktepe, Emrez ve Binbaşı Reşat Mahalleleri’nde taziye evlerini açtık. Yaklaşık iki bin aileye taziyelerde ikramlarda bulunduk. Sosyal market bizim en önemli sosyal projelerimizden birisiydi. CHP’li belediyelerin sosyal projelerine örnek olacak bir çalışmaydı. İki yıldır yaklaşık 4 bin aileye sosyal marketimizle destek oluyoruz, bağışçı vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. ‘Sosyal demokratlar iktidara geldiğinde yardımları kesecek’ diyenlere en büyük cevap budur, vatandaşımızın yanında olduk. CV bank çok önemli projelerden biri, her ay yaklaşık 100 vatandaşımıza iş imkanı yaratıyorlar. Sarnıç’ta toplum merkezi açtık. Hibrit ve şu anda örneği olmayan bir proje. Sarnıç’ta dezavantajlı vatandaşımızın yanında olacağımız, özel eğitim uzmanlarının çalışacağı, halkımıza yardım edeceğimiz bir proje. Tandır fırını inşa ediyoruz, İzmir’de örneği yok. Doğudan, güneydoğudan gelen vatandaşlarımızın gelişigüzel açtığı bir fırın vardı. Bir proje geliştirdik, yeni bir tandır fırını inşa ediyor önüne de meydan hazırlıyoruz. Bu süreç içerisinde sağlıkla ilgili 20 milyon lira para harcadık. Bu hizmetin kaldırıldığıyla ilgili negatif söylemlerde bulundular, doğru değil. Gaziemirliler biliyor ki sağlıkla ilgili ne olursa belediyemiz onların yanında.”

HEPSİNİN SORUNU BENİM SORUNUM

Göreve geldiği günden bu yana Sarnıç’taki sorunun çözümü için mücadele eden, vatandaşlarla buluşan, imza kampanyası ile konunun gündemde kalmasını sağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda konuyu takip eden Başkan Arda, konuyla ve kentsel dönüşümle ilgili attıkları adımları da anlattı. “Sarnıçlı vatandaşlarımızın topu problemleri vardı, hepsinin sorunu benim sorunum” sözleriyle açıklamalarda bulunan Başkan Arda, “Sorunlarının çözümü için toplantılar yaptık, problemler çözülmeye başladı. Vatandaşa o arazileri uygun fiyatlarda satmaya başladılar. Aktepe- Emrez’de 10 yıldır çeşitli problemlerle uzayan bu süreç için Tunç Başkanımız’dan rica etmiştik. Çok büyük yol aldık, hukuksal problemler halledildi. Çok yakın zamanda toplamda 600 konutun inşaatına başlıyoruz. 10 yıldır sıkıntı yaşayan Aktepe- Emrez’deki vatandaşımız İzmir’in en iyi mahallelerinden birine kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Çevreyle ilgili üzerinde durdukları projeleri de paylaşan Arda, şunları söyledi: “İzmir’in Çernobili’ni bilmeyen yok. Bir nükleer santralimiz yok ama nükleer atıklarımız var. 10 yıl önce devletin bir kurumu tespit etti ama temizlenmesi için bir adım atılmadı. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek, geri adım atmayacağız. Yeşil alanlarımızla ilgili bugüne kadar 25 milyon lira para harcadık. Yaklaşık 160 parkımız var, birçoğunu yeniledik. Kaykay parkı bizim için çok önemli. Gençler sosyal medyadan istedi, biz de yaptık. Bu kadar talep olacağını ben de tahmin etmiyordum.”

TARİHİMİZE KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ’

Halka Hesap Veriyoruz sunumunda Arda, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

Gaziemir İlçe Stadımızı Büyükşehir desteğiyle yeniledik. Atatürk Kültür Merkezi iyice yorulmuş bir merkezimizdi. Burasının tamamını komple yeniledik, yaklaşık 7 milyon lira maliyetimiz oldu. Bunun dörtte üçünü Büyükşehir’den destek alarak yaptık. Kültür, sanat ve sporla ilgili Gaziemir her zaman gelişmeye açık bir yer. 7 milyon 144 bin lira harcayarak desteklerimizi sürdürdük.

Sosyal yardım işleri müdürlüğümüz 4 bin 332 vatandaşımıza kurs verdi ve devam ediyoruz. Gaziemirli kadınlar güçlüdür, özgürdür. Gaziemirli kadınların sesi var. Psikologlarımız ve uzmanlarımız da onlarla görüşmeler yaptı, onlar asla yalnız değil. Gaziemir Çocuk Şenliğimizi ulusal boyuta getirdik ve başka şehirlerden çocuklarımızı Gaziemir’e getirdik. Bu şehirlerle de ilçemiz arasında köprüler oluşturduk. Çocuk Şenliğimize bu yıl 2 milyon 300 bin lira para harcadık.

100’üncü Yıl Sanat Merkezi’nin de çalışmaları bitti. Kendisi sanat olacak bir sanat merkezi yapacağız. 2023 yılında hep birlikte temelini atacağız. İnşallah bir sonraki dönemde hep birlikte kurdelesini kesmek nasip olacak. Tarihimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Rumlardan kalan bir evi 2 milyon 800 bin liraya kamulaştırdık. Restorasyonu bitti, yıl sonunda yapım ihalesine çıkacağız. 100’üncü yılda da hep birlikte kurdele keseceğiz.

Abdullah Arda Meydanı, dedemin ismini taşıyan meydan da iyice yıprandı. İBB meclisinde aldığımız kararla buranın yenilenmesi kararlaştırıldı. Meydanımız değişecek. Ortadaki anıt Gülcemal Vapuru’nu anlatıyor. Gaziemir’e ilk yerleşenlerin Batı Trakya’dan geldiği vapur. Çok özel bir mermerle bu anıtı da yenileyecek. Esnaflarımızın önü de tek tip tente olacak. Yaz sonunda meydanımızın yapımına başlayacağız.”

İZMİR’İN EN UZUN ULAŞIM HATTI OLACAK

Gaziemir Metrosu’nun kısa süre içinde ilçeye kazandırılacağını söyleyen Arda, “Gaziemir metrosu İzmir’de ilk defa benim seçim bildirgemde yer aldı. İzmir’de 15 ila 20 yıl sonra yapılması düşünülüyordu. Ben çok kısa sürede bu noktaya geleceğini tahmin edemezdim. Tunç Başkanımız talebimizi yerine getirdi ve ihalesi yapıldı. Jeolojik sondajlar da yapıldı. Şu anda Gaziemir Metrosu’nun İzmir’deki en uzun ulaşım hattı olarak projesi yapılıyor. Büyükşehir’in önünde duran tek ulaşım projesi Gaziemir Metrosu kaldı. Yaklaşık 5 yıl sonra bu meydanın altından bir metro geçecek. Bu kadar kısa süreceğini ben de hayal etmiyordum. Burada dile getirmediğimiz daha pek çok projemiz var. Daha çok fiziki projelerimize yer verdik ama çalışmalarımız devam ediyor. Yolumuz uzun ama genciz, güçlüyüz, kararlıyız. CHP’nin iktidarında çok daha fazla hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DOLU DOLU GEÇEN BİR ÜÇ YIL OLMUŞ

Sunumun ardından Başkan Arda’yı tebrik eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Dolu dolu geçen bir üç yıl olmuş” yorumunu yaptı. Yücel, “Bu sunumun halka açık bir meydanda yapılması çok anlamlı. Bu, başkanın kendine özgüvenini gösteriyor. İkincisi sunumun ismi: Halka hesap veriyoruz. Halka, dürüst, namuslu, ahlaklı ve görev yaptığı ilçeye değer veren bir ekip hesap verir. Gaziemir Belediye Başkanımızın şahsında tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. CHP’li belediye başkanları her zaman adil, şeffaf ve kamunun kaynaklarını halk için harcayan belediye başkanlarıdır. Yapılan çok işler var ama şunun altını çizeyim: Belediyelerin temel birtakım görevleri vardır, altyapı çalışmaları, yol, kaldırım ve temizlik işleri yapılır. Ancak bir de o kentte yaşayan insanların yaşam kalitelerini yükselten birtakım hizmetler var. İşte, Gaziemir Belediye Başkanımız da böyle hizmetler yapıyor. Dolu dolu geçen bir üç yıl olmuş. Devamında da önümüzdeki süreçte de dolu dolu geçecek sürecin olduğunu biliyorum. Zor günlerden geçiyoruz… Türkiye’de hayat pahalılığı, ekonomik koşullar hayatı daha zor hale getiriyor. Ne olursa olsun mücadeleyi bırakmayacağız ve sandık geldiğinde bu karanlık günleri bitirip milletin iktidarını getireceğiz” mesajını verdi.

İYİ Kİ ARDAYA KEFİL OLMUŞUM’

Yerel seçimlerde 41 ilde 249 aday tanıttığını söyleyerek konuşmalarına başlayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Bunlardan biri de Halil Arda’ydı. Bu 249 adaylardan seçilenler oldu, seçilemeyenler oldu. Tüm belediyelerimizin ne yaptıkları ilgi alanımızda ama bizzat meydanlarda kefil olup oy istediğimiz belediye başkanlarının ne yaptıklarına insan ister istemez yakından bakıyor. Ben iyi ki Halil Arda’ya kefil olmuşum sizler de destek olmuşsunuz. Belediyecilik sosyal demokratların işi, mütevazi olmaya gerek yok. Burada ittifak ortaklarımızın desteğini de gördük. Her ne kadar belediye başkanlarımız partili olsa da diğer partilerden seçilen meclis üyeleriyle de çalışıyorlar. Olan katkıları nedeniyle AKP’li ve MHP’nin çalışmalarına da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KALKIN AYAĞA ALIN BU SEÇİMİ’

Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğini aktaran Özel, “10 aydan kısa bir süre var; Türkiye artık seçim atmosferinde. İktidar ve onu destekleyen parti artık muhalefete geçtiler. CHP olarak biz psikolojik iktidar değişikliğinin farkındayız ve memnunuz. Siyasi iktidarı alacağımız gün için adeta gün sayıyor, sabır çekiyoruz. Şundan emin olun ki CHP’nin iktidar olduğu süreçte hiçbir AKP’li, MHP’li geçmişte bize oy vermemiş kimse kendini öteki hissetmeyecek. Kimsenin çocuğu partizanlıkla işe alınmayıp, tayini yapılmayacak. Yoldan gelene ‘Seni buraya kim yolladı’ denmeyecek. Türkiye’deki nasıl 11 büyükşehir, ilçe ve belde belediyeleri namusla ve liyakatle yönetiyorsak sözümüz söz Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz. Burada elbette Cumhuriyeti seven, Cumhuriyetin kazanımlarının aşındırılmasından rahatsız olan insanlar var. Kalkın ayağa, alın bu seçimi! Yoksula sahip olacak da suratları da güldürecek de sizlersiniz. Ben size güveniyorum, herkes size güveniyor! Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.