Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kişisel sosyal medya hesabı facebooktan Güzelbahçe-Konak vapur seferlerinin başlayacağını duyurdu.
Mustafa İnce paylaşımında, "Vapurumuz ATAMIZ'ın Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs günü seferlerine başlıyor. Söz verdiğimiz gibi tüm vaatlerimiz tek tek yerine getiriyoruz. Güzelbahçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


İLK SEFER 19 MAYIS SABAHI


İzdeniz'in konuyla ilgili yarın bir açıklama yapması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre 19 Mayıs'ta ilk sefer Urla'dan sabah 7.30'da başlayacak. Güzelbahçe'den saat 8.00'de yolcularını alacak olan vapur daha sonra Konak'a hareket edecek. Vapur saatleri vatandaşların talebi üzerine belirlenecek. Seferlerin ilk etapta sabah ve akşam saatlerinde yapılması planlanıyor.


URLA İSKELESİ HAZIRDI


Doğal sit alanı olan Urla’ya çevreyle uyumlu yüzer bir iskele kuran Büyükşehir, Bakanlık iznini almış ve deneme seferini yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi, bölgenin doğal sit alanı olması nedeniyle, yanaşma yeri olarak bir yüzer iskele yaptı. Doğaya uyumlu ve bir yerden başka bir yere hareket edebilir özellikteki iskele, aynı zamanda “İzmir’de bir ilk” özelliği taşıyor. Tuzla’da imal edilen ve tamamı çelik olan yüzer iskele, can ve mal güvenliğini sağlamak, çevre kirliliğini önlemek amacıyla Türk Loydu klasında yaptırıldı. Kısa süre önce Güzelbahçe İskelesi de tamamlandı ve hizmete hazır hale geldi. Vapur seferlerinin başlaması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın izni bekleniyordu.