Karabağlar ilçesinde bulunan İzmir Kadınlar Birliği Derneği (İZKAB) tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma kahvaltısına katılan Başkan Selvitopu, İZKAB’ın her zaman çalışan, aktif bir dernek olduğuna dikkat çekti ve Karabağlar'ın çıkarları için tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek, ilçenin güzelleşmesine katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.
İzmir Kadınlar Birliği Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen “Yarınlar Bizim” isimli birlik ve dayanışma kahvaltısına CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Bedriye Tunçsiper, CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Birsen Uğur, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Meral Dokumacı, LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
İZKAB Başkanı Semra Ersin ve Onursal Başkan Aydan Kurt yapmış oldukları çalışmaları anlatan konuşmalarının ardından söz alan Başkan Muhittin Selvitopu, İZKAB’ın aktif bir dernek olduğuna dikkat çekerek, “Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Biz de sizlere elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da Karabağlar'da ciddi çalışan bütün sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Birlikte hareket etmeliyiz


Karabağlar sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm aramak için ilçede oluşturulan Sivil Toplum Kuruluş Platformunun çok iyi çalıştığına da dikkat çeken Selvitopu, “İşte üniversite kampüsü, ileride Poligon Deresi alanının rekreasyon alanı olarak kente tahsisi gibi çalışmalar var. Bunlar bizim hepimizin ortak sorunları. Bunların siyasi bir yanı yok. Buraların kente kazandırılması gereken yerler. Eğer kazandırırsak gelecek kuşaklar bu kentte rahat eder. Hepimizin ortak amacı Karabağlar'ın menfaat ve çıkarlarına dönük olmalıdır. Biz buralarda ortak hareket etmeliyiz. Bunu yaparsak iyi sonuçlar alabiliriz” dedi.

Birlikte güzel işler yapacağımıza inancım tam


İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ise Karabağlar'da bulunan bir üniversitenin rektörü olarak ilçede faaliyet gösteren bir derneğin davetinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Birlik ve beraberlik içinde çok güzel işler yapacağımıza inancımız tam. Bu güzel ortam inşallah farklı platformlarda da devam eder” dedi.

Günün anısına hediye verdiler


Diğer sivil toplum kuruluş temsilcilerinin konuşmalarının ardından İZKAB Başkanı Semra Ersin, Başkan Muhittin Selvitopu, Rektör Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper ve tayini Konak ilçesine çıkan Karabağlar Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Meral Dokumacı’ya günün anısına el işlemesi bir çalışma ve tabak hediye etti.