İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta gelecek nesillerin daha iyi koşullarda eğitim görmesi adına her yıl ilçe genelindeki okullara bakım ve onarım desteği veren Konak Belediyesi, bu yıl bu desteğini güzel bir işbirliğiyle taçlandırdı. Hayata geçirilen ‘Gelecek de Okullar da Bizim’ adlı proje kapsamında ilçe genelinde fiziki şartları kötü durumda olan eğitim yuvaları belediye-özel sektör işbirliğiyle tek tek elden geçiriliyor.

İLK ETAPTA 35 OKUL 


Bu yaz başlatılan proje kapsamında Konak Belediyesi zamanla yıpranan 17 okulun tadilatını yapmak üzere ihaleye çıkarken, projeye destek veren firmalar da 12 okulun tadilatını üstlendi. Ayrıca yine Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 6 okulun daha tadilatını belediyenin kendi imkanlarıyla bizzat yapıyor. Belediyelerin asli görevleri arasında yer almamasına rağmen ilçenin farklı bölgelerinde yer alan okulların ihtiyaç duyduğu tadilatlar proje sayesinde eksiksiz yapılıyor. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk aylarına kadar sürecek çalışmalar sayesinde öğrenciler pırıl pırıl sınıflarda ders başı yapacak.

BAŞTAN SONA YENİLENİYOR


Tadilatlar kapsamında okulların iç ve dış cephe tamirinin yanı sıra boyamaları da yapılıyor. Sınıf ve koridorlar boyanıp, zemin döşemeleri elden geçiriliyor. Eskimiş kapılar ile pencere çerçeveleri yenileriyle değiştiriliyor. Bakım ve onarım çalışmalarını sadece sınıflarla sınırlı tutmayan ekipler okulların tuvaletlerini de baştan sona yeniliyor. Hijyenik koşulların göz önünde bulundurulduğu tadilat çalışmaları kapsamında yeni zemin kaplamaları döşenirken, klozet ve lavabolar yenileriyle değiştirilirken eskiyen veya bozuk olan musluk başlarının yerine de yenileri takılıyor. Öte yandan  elektrik ve su tesisatları da elden geçiriliyor. Boyası da yapılan tuvaletlerde eksik olan aydınlatmalar da tamamlanıyor.

OKULLARIN İÇİ GİBİ DIŞI DA GÜZELLEŞİYOR


Ayrıca okul bahçeleri ve spor alanları da proje kapsamında elden geçiriliyor. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri geleceğimiz olan çocukların eğitim gördüğü okulların bahçelerini güzelleştirmek adına çeşitli düzenlemeler yapıyor. Gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları sayesinde okulların içi kadar dışı da güzel hale geliyor. Eskiyen spor ve oyun alanları da yine proje kapsamında yenilenerek çocukların keyifli zaman geçirebileceği hale getiriliyor.