Toplumda obezitenin önlenmesi için fiziksel aktivitenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla; Foça Kaymakamlığı, Toplum Sağlığı Merkezi koordinasyonunda ve Foça Belediyesi işbirliğiyle Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yürüyüşü yapıldı.

Katılımcılar, Foça Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüşe dans ederek hazırlandı. Aşıklar Caddesi ve Büyük Deniz Sahil Caddesi boyunca 2 kilometrelik mesafeden oluşan yürüyüş, Foça Belediyesi Karakum Plajı tesislerindeki dans etkinliğiyle sona erdi.

Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yürüyüşüne; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, Foça İlçe Sağlık Müdürü İlhan Gürbüz, kamu çalışanları, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yürüyüşü’ hakkında; Aşırı kilolu olmanın ve hareketsiz kalmanın Kronik hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘‘Mutlaka yürüyüş yapmalı ve sporu asla ihmal etmemeliyiz. Çünkü spor, tüm bireyler için sağlıklı yaşamın kapısını açan çok önemli bir araçtır’’dedi.