İzmir'de mesleki bilginin beceriye ve tasarıma dönüştürüleceği Fabrikasyon Laboratuvarı (FABLAB) Halkapınar'daki Meslek Fabrikası bünyesinde hizmete girdi.

İzmir'de mesleki bilginin beceriye ve tasarıma dönüştürüleceği Fabrikasyon Laboratuvarı (FABLAB) Halkapınar'daki Meslek Fabrikası bünyesinde hizmete girdi. Meslek Fabrikası'nın aynı zamanda yenilikçi ve inovasyona yönelik yüzünü oluşturan FABLAB'ın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Sibel Algan, İZKA Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, ESBAŞ Ceo'su Dr. Faruk Güler, İZSİAD Başkanı Hasan Küçürkurt, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter CHP İL Başkanı Deniz Yücel, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan katılıp birlikte açılış kurdelesini kesti.

GENÇLER İŞ BEKLİYOR


FABLAB'ın Açılış konuşmasın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. "Gençler iş, fabrikalar nitelikli elaman bekliyor" diyen Kocaoğlu, "Ancak işsizlere meslek, nitelik kazandırmak gerekiyor. Herkes masa başı iş, devlette ,belediyede çalışmak istiyor ama maalesef bizim böyle bir imkanımız yok, Bu açılışı yaptığımız laboratuvarda gençlere meslek iş yapma becerisi kazandırmak istiyoruz" dedi.

HEDEF YÜKSELDİ


Uzmanlar, şirketlerin milyon dolarlık Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilebilen yenilikçi (inovatif) ürünler, artık üretim ve prototipleme teknolojilerinin ucuzlaması ve daha kolay öğrenilip kullanabilmeleri sayesinde FABLAB benzeri merkezlerinde geliştirilebileceği öne sürdü. FABLAB'ın getirdiği yenilikçi yöntem ile, İzmir'de bilim, inovasyon ve girişimcilik odaklı mesleki eğitim ile yenilikleri faydaya dönüştürmek temel hedef olacak. Mustafa OĞUZ