İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret etti. Birliğin yönetim kurulu üyeleri Bornova’daki esnaf odalarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu ziyaratte, iki kurum arasındaki iyi ilişkiler ve işbirliklerinin devam etmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir’de en çok esnaf odası ve sanayi sitesinin bulunduğu ilçe olan Bornova’nın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Dr.Mustafa İduğ ise esnaf teşkilatının bilgi ve birikiminden mutlaka yararlanacaklarını, yeni dönemde iki kurum arasındaki iyi ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, yönetim kurulu üyeleri, Bornova Esnaf Odası Başkanı Mustafa Akkaya ve Bornova’daki esnaf odalarının temsilcileri, 5 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u ziyaret etti

Bornova esnaf teşkilatı için çok önemli

Esnaf teşkilatı adına takdim ettiği çiçekle Dr. Mustafa İduğ’u kutlayan Zekeriya Mutlu, İzmir’de en çok esnaf odası ve sanayi sitesinin bulunduğu ilçe olan Bornova’nın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Bornova Belediyesi ile daha önceki dönemlerde güzel çalışmalar yaptık. Bu işbirliğinin bu dönemde de devam edeceğine inanıyorum. Esnaf teşkilatım adına bizim ailemizden çıkan birisi olarak sizi kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

İyi ilişkilerimiz daha da gelişecek

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise esnaf teşkilatının bilgi ve birikiminden mutlaka yararlanacaklarını, iki kurum arasındaki iyi ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi. Esnaf ailesinin içerisinden çıkmanın kendisi için bir onur olduğunu söyleyen Dr. Mustafa İduğ, “38 yıldır ticaret yapıyorum. Esnafla, ustayla büyüdüm. Bu benim en büyük mutluluğum. Sizlerle olan dostluğumuzun, tecrübenizin hizmet olarak Bornova halkına aktarılması en büyük temennim” dedi.

Başkan İduğ, esnafın ülke ekonomisindeki yerini ise şu sözlerle anlattı: “Sizler en büyük gücümüzsünüz. Ülke ekonomisinin kalbisiniz. Türkiye’de 3 milyonun üzerinde esnaf var ve ülke istihdamına yüzde 76’lık oranla büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda sizler de esnaf temsilcileri olarak çok önemli görevler yürütüyorsunuz. Bu ekonomik ortamda esnafın ayakta kalması çok önemli.”