Kısa süre içerisinde başlayacak olan Bilardo kursu ile engelli vatandaşların katılım gösterebileceği sportif branş sayısı 7’ye yükseldi. 

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde gerçekleştirilen sportif atılım ile 2021 Avrupa Spor Kenti unvanına layık görülen Çiğli Belediyesi, engelli bireylere yönelik kurs ve etkinlikler düzenlemeyi de ihmal etmiyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde daha önce başlatılan badminton, basketbol, kickboks, taekwondo, yüzme ve zumba kurslarına son olarak bilardo branşı eklendi. Kayıt işlemleri tamamlanan kursların kısa süre içerisinde başlayacağı açıklandı.

Hafta içi her gün ücretsiz etkinlik

Devam eden kursların yanı sıra Harmandalı Spor Salonu’nda hafta içi her gün engelli bireylere yönelik ücretsiz sportif aktiviteler de düzenleniyor. Deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde kas hareketliliğinin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapılıyor. Çiğli’de ikamet eden down sendromlu çocuklar ise haftanın iki günü Evka-2 Spor Salonu’nda düzenlenen zumba etkinliğinde bir araya geliyor.

Başkan Gümrükçü: “Spor yapmak herkesin hakkı”

Toplumun tüm kesimlerinin belediye hizmetlerinden eşit oranda yararlanması amacıyla çalıştıklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak, dezavantajlı gruplar arasında yer alan engelli bireylerimizin toplumsal yaşantıda önlerine çıkan her türlü engeli kaldırmak için çalışıyoruz. Sosyalleşmeleri için kültürel etkinliklerin yanı sıra sportif kurs ve aktiviteler de düzenliyoruz. Son olarak katılabilecekleri sportif branş sayısını 7’ye yükselttik. Serbest sportif etkinlerimiz de ayrıca sürüyor. Gülümseyen Çiğli sloganıyla çıktığımız bu yolda toplumumuzun tüm kesimlerini mutlu edecek hizmet ve projeler üretmeye bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz” dedi.