Konak Belediyesi’nin İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyeleri 18 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla İzmir Büyükşehir Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. İkinci baharlarını yaşayan huzurevi sakinlerine yapılan moral ziyaretinde keyifli anlar yaşandı.

İzmir Büyükşehir Zübeyde Hanım Huzurevi, anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyeleri 18 Mart Yaşlılar Haftası öncesi huzurevi sakinlerine bir moral ziyareti gerçekleştirdi. Huzurevinin balo salonunda yapılan buluşmada iki merkezin üyeleri birlikte keyifli bir gün geçirdi. Alışılmışın dışında farklı zaman geçirmenin mutluluğunu yaşayan huzurevi sakinlerine İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyeleri de eşlik etti. Güne özenle hazırlanan yaşlıların mutluluğu, verilen hediyelerle ikiye katlandı. İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyelerince hazırlanan hediyeler huzurevi sakinlerine büyük sevinç yaşattı. Grafon kağıdından yapılmış rengarenk çiçeklerlerle karşılanan huzurevi sakinlerine ayrıca hepsi merkez üyelerince yapılan şemsiye, diz battaniyesi, şal, çorap, tülbent, iç çamaşırı ve tespihten oluşan hediye paketleri armağan edildi.

ZİYARET MORAL OLDU


Etkinlikte ev sahipliğinden ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi Müdürü Gülgün Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Serpil Keskin’e Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş adına Kadın Sosyal Politikalar ve Proje Müdürü Ayşegül Altınbaş ile merkez sorumlusu Şeniz Budak tarafından çiçek takdim edildi. Müdür Yılmaz “Biz Zübeyde Hanım Huzurevi’nde sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Huzurevi sakinlerimize bu güzel etkinlik moral oldu ve herkesi mutlu etti. Başta bu imkanı sağlayan Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş olmak üzere kendisi adına bugün burada olan çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
ANILAR ŞARKILARLA HATIRLANDI

Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyeleri tarafından 18 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında gerçekleşen etkinlik güzel bir sürprizle son buldu. Merkez üyelerince oluşturulan Türk Sanat Müziği korosu güne özel bir konser verdi. Müzik ziyafeti sunan etkinlikte yıllar geçse de dillerden düşmeyen “Ela gözlüm ben bu elden gidersem”,”Kordon boyu seyrine düştüm”,”Mavi gözlerin tatlı şirin sözlerin”,”Seviyorum işte var mı”, “Geçsin günler haftalar” gibi ünlü bestekarların eserleri seslendirildi. Koronun söylediği şarkılara huzurevi sakinleri de zaman zaman eşlik etti. Şarkıların ritmine kapılan bazıları ise dans etmekten geri durmadı.