İzmir'de en son 25 yıl önce yapılan Çeşme Festivali, yeniden gerçekleştirilecek. Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran, bir otelde düzenlediğ ibasın toplantısında festival hakkında bilgi verdi. 'Ege'nin İki Yakası' teması ile birbirinden değerli isimlerin ve grupların sahne alacağı festivalin tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına da ev sahipliği yapacağını belirten Oran, şunları söyledi:

"Bölgenin en güzel zamanı eylül ayıdır. İyon, Lydia, Pers, Pergoman Krallığı, Roma, Bizans, Osmanlı gibi sayısız medeniyetleri ile zengin kültürüne tanıklık edeceğiniz tarih, sanat ve lezzet dolu bir keşif yolculuğuna tüm halkımızı bekliyoruz. Bir mavi büyü ile birbirine bağlanmış, ortak kaderleri, zengin kültürleri ile iki güzel milletin Çeşme'deki buluşmasına sizleri de çağırıyoruz."

Yüzde 50 indirim

Başkan Oran festival boyunca otel konaklamalarının ve feribot ücretlerinin yüzde 50 indirimli olacağını belirterek, şöyle dedi:

"Festivalimiz boyunca ÇEŞTOB'a bağlı olan otellerde festival boyunca vatandaşlara yüzde 50 indirim uygulanacak. Feribot ücretleri de yüzde 50 indirimli olacat. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler Birliği, Çeşme Esnaf Odası ve Alaçatı Turizm Derneği'nin de katkılarıyla gerçekleştireceğimiz Çeşme Festivali'nde Ilıca, Alaçatı, Ildırı, Çiftlikköy, Reisdere gibi Çeşme'nin her köşesinde gün boyu devam edecek etkinliklerin ardından Türk ve Yunan sanat dünyasının önemli isimlerini festival sahnemizde misafir edeceğiz. Beş gün devam edecek festivalimizin tüm konser ve etkinlikleri ücretsiz olacak. Hüsnü Şenlendirici, Yeni Türkü, Cafe Aman İstanbul, Şinadika, ve Kırıka,  Yunanistan'dan ise Eleftheria, Arvantaki, Solon Lekkas gibi müzik grupları ile Maria Ekmekçioğlu, Georgia Kofinas gibi ünlü şeflerin yemek atölyeleri, Sunay Akın ile Ege Öyküleri, Ankara Devlet Opera ve Balesi'ni sergileyeceği 'Zorba' gösterileri de Çeşme Festivalimize zenginlik katacak."

Avrupa Sörf Şampiyonası da Çeşme'de yapılacak. Şampiyonanın yüklenicisi milli sörfçü Çağla Kubat, 15 ülkeden 116 sporcunun başvuru yaptığını söyledi.