Gültepe’nin unutulmaz belediye başkanı Aydın Erten, ölümünün 18. yılında dostları ve sevenleri tarafından unutulmadı. Mezarı başında düzenlenen anma törenine çok sayıda kişi katıldı

Haber/ Gökçe Adar

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın bir dönem belediyelik olan Gültepe Semti’nin ilçe olduğu yıllarda iki dönem belediye başkanlığı yapan, halkla kurduğu bağla unutulmazlar arasında yer alan Aydın Erten, ölümünün 18. yılında Gültepe Toros Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma etkinliğine milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sendika ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun sunumunu üstlendiği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından dostları sırayla söz alarak, Erten’e olan özlemlerini ve onunla olan anılarını dile getirdi.


ADI YAŞAYACAK


Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Birlikte direnebilmeyi, mücadele etmeyi becerebiliyorsak Aydın Erten'in ruhu orda rahat ediyordur. Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nı canlandırmak bizim görevimiz diyerek şöyle devam etti: “Gültepe'de göreve geldiğimden beri çok önemli yollar kattettik. Çınartepe Rekreasyon Alanı'na göreve geldiğimiz zaman Aydın Erten adını verdik, burası soluk aldığı alan olarak vardı. 9 yıl dolduktan sonra geçen yıl 28 Ağustos’ta süresi doluyordu. Biz Bakanlıkla konuştuk, burayı bize kiraya verin dedik. Başta ‘evet’ dediler ama apar topar ihaleye girdiler. Biz de ihaleye girdik. Ama ihalede 4 katı fiyat verdiler. Bölgenin bize verilmesi için çabamız sürüyor. Aydın ağabeye söz veriyorum bunu da gerçekleştireceğiz.”

BİZİM İÇİN ÖNCÜDÜR


Törende konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise, “Aydın Erten, hepimize örnek olacak bir mücadeledir. Bir öncüdür. Gültepe'den çıkan ve tüm ülkenin bağrına bastığı bir isim olmuştur. Bunu da içimizde yaşatarak, bu mirası geleceğe taşıyarak götüreceğiz” şeklinde konuştu.
Erten'e özlemini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, “Aydın Erten ile İzmir Basmane semtinde Emniyet Müdürlüğü'nde yollarının kesiştiğini söyleyerek “Altmış gün boyunca Aydın Erten ile aynı hücrede kaldık. Geceleri göz bantlarımızın altından konuşuyorduk. Bizim düşüncelerimiz galip gelecek diyordu. Şimdi onun huzurunda ölünceye kadar mücadelemizi sürdürmeye and içerek, yemin içerek anıyorum” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise Aydın Erten ile küçük yaşlarda tanıştığını söyleyerek, “Dik konuşan, dik bakan, dik çalışan bir başkandı. Kendisini büyük bir özlem ile anıyorum” dedi.