Türkiye’de 2019 yılının En İyi Projesi seçilen Altın Bilezik kapsamında verilecek eğitimlerden 18-30 yaş arası Bornovalılar yararlanabilecek.

Bornova Belediyesi ve İzmir Eczacılar Odası’nın işbirliğiyle düzenlenecek Eczane Destek Personeli Yetiştirme Kursu ile öncelikle kadınlar olmak üzere gençlere istihdam sağlanması hedefleniyor. Serbest eczacılık yapan gönüllü eczacılar kursiyerlere toplam 40 saat mesleki eğitim verecek. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlar katılım belgesi almaya hak kazanacak ve bilgileri İzmir Eczacılar Odası bünyesinde oluşturulan havuzda toplanarak iş bulmaları sağlanacak.

Ara eleman ihtiyacı

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin istihdam olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Özellikle sektörlerin ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirerek istihdam sorunun çözümüne katkıda bulunmak için Altın Bilezik projemiz kapsamında pek çok kurum ve meslek örgütü ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu kursa katılacak gençlerimizin meslek öğrenip, iş sahibi olmaları bizler için en büyük mutluluk” diye konuştu.