İZMİR'i bir tasarım kentine dönüştürmek hedefiyle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında 'Dünya Tasarım Başkenti' olmaya aday 5 kentten biri oldu.

İzmir'de tasarım alanında çalışan kişi ve kuruşların katılımıyla 'Esenlik ve refah için tasarım' temasıyla hazırlanan başvuru dosyası, Dünya Tasarım Örgütü'nün Kanada'daki merkezine ulaştı. 2020 yılında 'Dünya Tasarım Başkenti' unvanına sahip olacak kent eylül ayında açıklanacak.

Türkiye'de düzenlenen ilk kültür çalıştayı ile 2009 yılında İzmir'i 'kültür, sanat ve tasarım metropolü' haline getirmek amacıyla hedefler koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 yılda önemli mesafeler aldı. İzmir'i bir tasarım kenti haline getirmek için bir dizi proje ve yatırımı bir arada yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını taçlandırmak amacıyla 2020 yılında 'Dünya Tasarım Başkenti' olabilmek için kolları sıvadı. İzmir'de tasarım alanında farklı kişi ve kurumların sürece katkısını sağlamak amacıyla toplantılar yapıldı, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İzmir Şubesi ile ortak çalışmalar gerçekleştirerek bir kitapçık halinde hazırlanan 'Dünya Tasarım Başkenti' adaylık başvuru dosyasını, merkezi Kanada'da bulunan Dünya Tasarım Örgütü'ne (WDO) ulaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 8 yıl önce Kültür ve Sanat Çalıştayı'nda tanımlanmış olan 'tasarım kenti' vizyonunu güçlü bir şekilde sürdürmeye kararlı olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kente gelecekteki yönünü verecek olan stratejileri üretiyor ve hayata geçiriyoruz. Dünya Tasarım Başkenti adaylığımızın da, İzmir'in geleceğini inşa sürecine dahil olan tasarımcı sayısını artıracağına ve küresel bir şehir olan İzmir'in tasarım kapasitesinde sıçrama yaratacağına inanıyoruz. Bu adaylık ayrıca, tasarım camiasıyla artan ilişkilerimize de ivme kazandıracak. Akdeniz'deki ve dünyadaki diğer tasarım şehirleri ve kurumlarıyla ilişkilerimizi güçlendirecek" dedi.

dunya-tasarim-baskenti-adaylari-arasina-izmir-de-girdi_9692_dhaphoto4