Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği Dost Market'ten yararlanan ailelere bayram hediyesi verildi. İhtiyaç sahibi vatandaşların gelir durumlarına göre, kartlarına Kurban Bayramı için ek olarak 50 kredi daha yükleme yapıldı.

Bornova Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için Türk Kızılayı Bornova Şubesi işbirliğiyle 2014 yılında hayata geçirdiği Dost Market Projesi, her geçen yıl büyüyor. 4 yılda 4 şubeye ulaşan marketten 5 bin 280 aile faydalanıyor. Marketten yararlanan vatandaşlara her bayram hediye olarak ek kredi yüklemesi yapan Bornova Belediyesi bu bayramda da ihtiyaçlı vatandaşlarının yanında yer aldı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde gelir durumlarına göre her ay kartlara yüklenen miktarın üzerine ek 50 kredi daha yükleme yapıldı.

Dost Marketler; Altındağ, Doğanlar, Bornova Merkez ve Çamdibi Bölgelerinde hizmet veriyor. Gıdadan temizliğe, giyimden ayakkabıya kadar dar gelirli ailelerin her türlü gereksinimlerinin karşılandığı mağazalar normal marketler gibi hizmet veriyor. Vatandaşların raflardan istediklerini seçerek alabildikleri Dost Market, yapılan bağışlarla çalışıyor. Birçok firma ile imzalanan protokollerin dışında bazı özel okullar da düzenledikleri kampanyalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile Dost Market'e erzak bağışında bulunuyor. DHA