Bornova Belediyesi Doğanlar Kültür Merkezi’nin temelini attı. Bornova Belediyesi’nin projelerini aynı anda hazırladığı Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi geçen ay hizmete açılırken, Pınarbaşı Kültür Merkezi bir ay içinde, Doğanlar Kültür Merkezi de bir yıl sonra vatandaşların kullanımına sunulacak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yaptıkları ankette Doğanlar’da yaşayan vatandaşların en çok istediği yatırımlar arasında olduğu için Doğanlar Kültür Merkezi’ni projelendirdiklerini söyledi.

Bornova Belediyesi proje çalışmalarını birlikte başlattığı üçüncü kültür merkezinin de temelini attı. Atatürk Mahallesi’ndeki Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi geçen ay hizmete açılırken, Pınarbaşı Kültür Merkezi de bir ay içinde vatandaşların kullanımına sunulacak. Düzenlenen törenle temeli atılan Doğanlar Kültür Merkezi ise bir yılda tamamlananarak hizmete açılacak.

Bornova Belediyesi'nin Doğanlar 1517 sokakta temelini attığı Doğanlar Kültür Merkezi, çağdaş mimarisiyle dikkat çekecek. 1258 metrekare alana yapılacak Kültür Merkezi’nde 250 kişilik düğün salonu, Kadın Danışma Merkezi ve bu merkeze ait atölyelerin yanısıra Dost Market’in Doğanlar Şubesi yer alacak. 360 günde tamamlanması planlanan Doğanlar Kültür Merkezi bodrum, zemin ve birinci katlardan oluşacak. Bodrum kat otopark olarak kullanılacak.

Muhtardan teşekkür

Temel atma töreninde mahalle sakinleri adına bir konuşma yapan Doğanlar Mahallesi Muhtarı Eyüp Küçük, “Bu kültür merkezi mahallemizin en çok ihtiyaç duyduğu hizmetlerden biriydi. Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila, bu ihtiyacımızı tespit ederek çalışmalara başladı ve temel atma aşamasına geldik. Başkanımıza Doğanlar Mahallesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Doğanlar Mahallesi’ne başta Bornova Stadyumu olmak üzere pek çok hizmet yapıldığını, son üç yılda bugüne kadar yapılan yol kadar yolun kullanıma açıldığını söyleyerek, “Hayal bile edilemeyen işleri yapmanın gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hizmetlerimizin gerçekleştirilmesinde bizim en büyük paydaşımız olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. 1550 haneye hizmet veren Dost Market’in Doğanlar Şubesi’nin yeni kültür merkezinde hizmet vermeye devam edeceğini de hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Sağ elin verdiğini sol el görmeden, adaletten taviz vermeden halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Atila konuşmasında Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin de bir ay içinde açılacağının müjdesini verdi.