Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, her gün ortalama 50 ton molozu kentin yeşil alanından temizlediklerini ifade etti. Çevre suçlarına karşı yaptırımların artırılması gerektiğini ifade eden Başkan Kılıç ise, “Buca’nın bir tek çiçeğine zarar verenin karşısında duracağız” dedi.

Betonlaşmaya karşı yeşil bir kent için çalışan Buca Belediyesi, yaz aylarıyla birlikte artan kaçak moloz dökümlerine karşı mücadelesini sürdürüyor.

Buca’dan günde 50 ton kaçak moloz toplanıyor

Molozların bertarafı için belirlenen düşük ücretleri ödememek için kaçak döküme başvuran doğa düşmanları, Buca’nın Kaynaklar bölgesi başta olmak üzere çeşitli yerlerinde çevreye zarar veriyor. Zabıta ekipleri kaçak dökümlere karşı cezai işlem uygularken, fen işleri ekipleri ise her gün ortalama 50 ton kaçak molozu doğadan toplayarak imha ediyor.

Beton bariyerleri aşıp moloz döktü

Son olarak İzmirlilerin uğrak noktalarından Şahin Tepesi’ne kaçak moloz döküldüğünün ihbarını alan Buca Belediyesi Fen İşleri ekipleri, bölgeyi ziyaretlerinde kent doğasını kirleten, yasakları hiçe sayan çirkin görüntüyle karşılaştı. Bölgede, kaçak döküm yapılmasına engel olmak için konulan beton bariyerlere rağmen tonlarca moloz döküldüğü tespit edildi. İnşaat atıklarından oluşan moloz, ekiplerce olay yerinden kaldırılarak alan temizlendi.

Buca’nın bir tek çiçeğine zarar verenin karşısında duracağız

Kentin yeşil varlığını korumak için her alanda tavizsiz mücadele talimatı veren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, doğaya verilen zararlardan herkesin sorumlu olduğunu söyleyerek, “Biz ne kadar yeşilimizi korumak için uğraşırsak uğraşalım, üç kuruş kâr sağlamak isteyen kendini bilmez doğa düşmanları çevreyi katletmeye devam ediyor. Ekiplerimiz her gün 50 ton molozu akciğerlerimizden temizlemek için çalışıyor. Bu utanç maalesef hepimizin. Tüm hemşehrilerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum. Buca’nın bir tek çiçeğine zarar verenin karşısında duracağız. Kaçak moloz dökümünü gören vatandaşlarımızdan bizlere ulaşmalarını rica ediyorum. Hep birlikte alarmda olacağız” dedi.

Çevre suçlarına cezalar arttırılmalı

Doğaya karşı verilen zararlara karşı yaptırımların arttırılması için çağrı yapan Kılıç, “Hem belediyemiz hem de İzmir Büyükşehir Belediyemiz bu katı atıkların doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesi için tüm kolaylıkları sağlıyoruz. Buna rağmen üç kuruş daha fazla kâr elde etmek için geleceğimizi yok ediliyor. Ekiplerimiz gece gündüz bu doğra düşmanlarının peşinde dolaşıyor. Maalesef kestiğimiz cezalar yeterli olmuyor. Bu konuda çevre suçlarına ilişkin cezaların arttırılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.