İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Dikili’nin içme suyu altyapısını tümüyle yeniliyor. 52 milyon 700 bin liraya mal olan projenin yüzde 70’i tamamlandı. Mevsim şartlarının elvermesi halinde çalışmaların yaz başında tamamlanması planlanıyor.

Çalışmalar kapsamında ilçenin merkez mahalleleri Salim Bey, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Gazipaşa’da eskiyen ve arızalar nedeniyle su kayıplarına neden olan 30 yıllık iletim hatları ve şebeke yenileniyor. 168 kilometre uzunluğunda içme suyu dağıtım hattı ile 54 kilometre uzunluğunda iletim hattı döşeniyor. 

18 su kuyusu açıldı

Dikili, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına 30 Mart 2014’te yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası’yla birlikte dahil edildi. Büyükşehir bu tarihten sonra Uzunburun Mahallesi yakınlarında 7 kuyu açtı. Bu kuyulardan elde edilen içme suyunu 5,5 kilometrelik hat ile ilçeye getirdi. O tarihten bugüne kadar ilave kaynak olarak 11 su kuyusu daha açıldı. Su kaçaklarının yaşandığı Bahçeli, Yukarıbeylik, Salihler, Kıratlı, Kabakum-Müsellim, İslamlar ve Kızılçukur mahallelerinin içme suyu şebekesi 5 milyon liralık yatırımla yenilendi.