İzmir’in Dikili İlçesi’nde Dikili Atarneus Tiyatrosu Canan Ekeke Sahnesi’nde perde açarak seyircisiyle buluştu.

Dikili Vakfı çatısı altında Canan Ekeke Sahnesi’nde yapılan açılış törenine Dikili Vakfı Başkanı Av.Nuri Gündüz, Dikili ADD Şube Başkanı Ahmet Tutan, Bergama ADD Şube Başkanı Mehmet Nuri Toker, Dikili Yardımseverler Derneği Başkanı Kıymet Korucu, Tema Vakfı Dikili Temsilcisi Sema Gökçen ve 250 kadar vatandaşlar katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan Dikili Atarneus Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Damla Ekeke İkiz, açılışı yapılan sahnenin zaman içerisinde bir sanat atölyesi olacağını ifade ederek; “Atarneus Tiyatrosu belediye çatısı altında 1 Aralık 2014 tarihinde kurulmuştu. Bu zamana kadar, “Nazım Hikmet Oratoryosu”, “Sessiz Kalan Çığlıklar”, “Lilith’in Kadınları” ve “Meraki” adlı oyunlar ile seyirci karşısına çıktık. Ancak bazı nedenlerden ötürü yolumuza Dikili Vakfı çatısı altında devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasında bundan sonraki hedeflerine de değinen Damla Ekeke İkiz; “Dikili Vakfı’nın desteği ile atmış olduğumuz bu adımı gençlere çocuklara daha da yönelerek kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, kendilerini keşfedebilecekleri bir kompleks haline getirebilmeyi hedefliyoruz. Dans, resim edebiyat vs. atölye çalışmaları yapmak, yeni sezon oyunları ile Dikili ve çevre ilçelerde seyircilerle buluşmak en büyük amacımız. 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde Ahmet Vefik Paşa’nın “Meraki” adlı oyununu oynayacağız. Bize bu imkânı sağlayan herkese ve bugün burada bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşma sonrası ise Dikili Atarneus Tiyatrosu Canan Ekeke Sahnesi’nin açılışı yapıldı. Ardından Dikili Atarneus Tiyatrosu tarafından sergilenen ve Serpil Canala’nın yazdığı Damla Ekeke İkiz’in yönettiği Lilith’in Kadınları adlı oyun izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.