Daha yeşil bir kent yaratma hedefiyle çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, 2021 yılı Mart ayı sonuna kadar hedeflediği 5 bin adet fidan dikimi için çalışmalarına devam ediyor. İlçenin farklı mahallelerde yapılan çalışmalar ile 2019 yılından bu yana 16 bin fidan toprakla buluşmuş olacak. Bornova Merkez’de devam eden ağaçlandırma çalışmalarında Cumhuriyet Meydanı’na ilk zakkum fidanını Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ dikti.

Gelecek nesillere daha yeşil bir kent bırakmak amacıyla yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılı Mart ayı sonuna kadar da 5 bin farklı türde fidan toprakla buluşturacak. Bu çalışma ve kırsal alanlarda boş bulunan tarımsal arazilere yapılan zeytin dikimleri ile birlikte 2 yılda ilçe genelinde 16 bin fidan dikilmiş olacak. 

‘Diktiğimiz ağaçların büyüdüğünü göreceğiz’

Cumhuriyet Meydanı’nı çevreleyen yol kenarlarına yapılan dikimlere katılan Başkan Mustafa İduğ, Bornova’nın yıllardır ‘Yeşil’ unvanı ile de hatırlandığını belirtti. Başkan İduğ, “Bir ağaç dikmek geleceğe bırakılacak en güzel ve en değerli mirastır. Biz Bornova halkı olarak bu diktiğimiz ağaçların büyüdüğünü , meyve verdiklerini göreceğiz. Bu yüzden de fidanlarımızı özenle seçiyoruz. Güzel kokulu, meyve veren ve renkli çiçeklere sahip ağaçlar olmasını istiyoruz”diye konuştu. 

Renkli ve kokulu çiçekler

Manolyadan akasyaya, ıhlamurdan turunca, süs eriğinden fıstık çamı, çınar, erguvan ve akçaağaca kadar birçok türde fidan Bornova’nın sokaklarını süsleyecek. Hepsi birbirinden güzel çiçeklere sahip ağaçlar Bornova’nın dört bir yanına renk katacak. Başta ana arterler olmak üzere yol kenarları ve park alanlarına ağaç fidanlarının yanı sıra mevsimlik çiçek dikimleri de yapılacak.