İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Buca Belediyesi işbirliğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde “3. Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor” etkinliği düzenledi.

Şirinyer İzban'da başlayan bisiklet etkinliği Menderes Caddesi üzerinden geçerek Kasaplar Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde son buldu.Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen etkinliğe, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC Genel Sekreteri Kenan Çimen, İGC Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Dirik, Sadık Uçar, Manisa Bisiklet İl Temilsicisi Muhlis Dilmaç, İzmirli gazeteciler, bisiklet grupları ve yurttaşlar katıldı. Bucalılar, bisikletçilere yol boyunca yoğun ilgi gösterdi.
pedal-foto

MİHENK TAŞI

Kasaplar Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde son bulan etkinliğin ardından konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, Cumhuriyet'in Türkiye'nin mihenk taşı olduğunu belirterek, “94 yıldır bu cumhuriyettir bizi laik, çağdaş, demokratik hukuk devleti olmaya yönlendiren. Cumhuriyet, laiklik, aydınlık, demokrasi, hukuk, basın ve ifade özgürlüğüdür. Bunlardan birini çekersek hepimiz yıkılırız. Her türlü sistemli saldırıya karşı çıkıyoruz. İnatla yılmadan Mustafa Kemal Atatürk'ün bize verdiği bu görevi yaşatacağız. Bu inançla her Cumhuriyet Bayramı'nda sadece gazetecileri değil, sivil toplum örgütlerini, yerel yönetimleri biraraya getirdiğimiz etkinlikler düzenliyoruz. Buca Belediye Başkanımız Levent Piriştina'ya bu etkinlikte bizimle olduğu ve destek verdiği için teşekkür ediyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

pedal4

ÇATIMIZ CUMHURİYET

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, 94 yıldır artan kalabalıklar ile Cumhuriyet Bayramlarının kutlandığına dikkat çekerek, “Neden bu coşku 94 yıl geçse de artıyor? Bu Cumhuriyet kolay kazanılmadı. Özgürlük, barış, hukuk, hak gelir ama cumhuriyetin en büyük anlamı özgür olabilmektir. Bunu muhafaza etmek, bu erdemi yaşatmak bizi özgür kılmanın tek yoludur. Yorulmadan bu heyecanla pedalları çevirdik. Özgürce yaşayabilmek, aşık olabilmek, pedal çevirebilmek, istediğimiz işleri yapabilmek istiyorsak bunun ana çatısı Cumhuriyettir. Bugün de İzmir Gazeteciler Cemiyeti önderliğinde farklı meslek gruplarıyla Cumhuriyet için pedal çevirdik. Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.

https://youtu.be/6rgzbpLWoVA