İzmir Büyükşehir Belediyesi, günümüzde hızla artan çevre kirliliği ve doğal kaynakların karşı karşıya kaldığı tükenme tehlikesine dikkat çekmek amacıyla “Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” konulu resim yarışması düzenledi. Bu yıl üçüncüsü yapılan yarışmaya 251 eser katıldı. Dereceye girenler İzmir Sanat’ta düzenlen törenle ödüllerini aldı. Birbirinden güzel eserler arasından seçim yapmakta zorlanan jüri, ilk üç dereceye giren r esimler ile sergilenmeye hak kazanan 50 eseri belirledi. Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Cevat Hayta “Doğanın Kollarında Enerji”, Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu öğrencisi Hazal Balıkçı “Benim Dünyam” ve Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulu'ndan Dila Uzun ise  “Damlaya Damlaya Enerji Olur” isimli eserleriyle ilk üç dereceyi paylaştı.

Çözüm yerelde

Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız  Devran, dünyanın karşı karşıya kaldığı temel sorunların başında iklim değişikliğinin yarattığı etkiler ve hammaddelerin hızlı tükenmesi olduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim dirençli bir kent yaratmak amacıyla yürüttüğü çalışmaları özetledi. Kentteki karbon salımını azaltmak amacıyla raylı sistem ağının genişletildiğini, binaların çatılarına güneş enerji santralleri kurulduğunu, yeşil alanların artır ılarak, yağmur suyu hatlarının oluşturulduğunu belirten Devran, “Ancak yürüttüğümüz bu çalışmalar içerisinde en önemlisi çocuklarla birlikte yaptığımız çalışmalar. Çocuklarımızın hayal dünyaları bizi çok şaşırtıyor. Resimlere bakarken çevre konusundaki duyarlılıkları bizi çok mutlu etti. Geleceğimizi doğal kaynakların korunması konusunda bilinçli çocuklara emanet ediyoruz. Ne mutlu bize, onları yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine” diye konuştu.

Yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edilirken, 50 öğrenciye güneş enerjisiyle çalışan taşınabilir şarj cihazı ve çeşitli armağanlar verildi. Resim yarışmasına katılan tüm çocuklara ise zeytin fidanı dağıtıldı.

Yarışmanın seçici kurulunda Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr.Tuba Gültekin,Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, resim öğretmeni, Gülsün Solgun, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hülya Oker, Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürü Özlem Sevinç Gökçen yer aldı.