Bornova Belediyesi’nin eğitime verdiği destekler artarak devam ediyor. Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) verdiği eğitim desteğini şimdi de merkez dışındaki mahallelere ulaştırıyor.

Eğridere Mahallesi’nde çocukların hayata hazırlanmakta ihtiyaçları olan rehberlik hizmetlerini yaşadıkları mahallede alabilmeleri için çalışmalar başlatıldı. Ayrıca İngilizce kursu, akıl oyunları, dil etkinlikleri ile çocukların nitelikli ve keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor

Her yıl 6250 öğrenciye lise ve üniversiteye hazırlık ve ders desteği veren Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) , yaz boyunca da 2018-2019 eğitim dönemi hazırlıklarını da sürdürüyor. Bornova Belediyesi Eğridere Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker’in talebi üzerine çocukların yaz aylarında zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamak için rehberlik çalışmalarına başladı
Mahalle muhtarının talebi üzerine BELGEM yönetici ve öğretmenleri Eğridere köyünü ziyaret ederek 8 – 15 yaş çocukları ile görüşmeler yaptı. Yapılan çalışma ve değerlendirmeler sonunda görüşme yapılan çocukların eğitim-öğretim hayatına ve hayata hazırlanmalarında öncelikle rehberlik hizmetine ihtiyaçları olduğu sonucuna varıldı. Mahallede bulunan belediye binası uygun görülerek çalışmalar başlatıldı.


Muhtar Hüseyin Şeker: Çocuklarımız çok mutlu


Çocukların çok mutlu olduğunu ifade eden Eğridere Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker; “köyümüzün çocuklarının eğitim ve öğretim seviyesinin daha iyi olması ve yaz tatillerini değerlendirmeleri için Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya talebimizi ilettim.Çok kısa zamanda Belediyemiz dersliğimizi hazırladı ve çocuklarımız eğitime başladı. Böylece çocuklarımıza yaz tatillerinde hem eğlenme hem de öğrenme imkanı sağlanmış oldu.Başkanımız Olgun Atila’ya ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

İngilizce eğitimi de veriliyor


Rehberlik çalışmalarının yanı sıra haftanın iki günü İngilizce kursu, akıl oyunları, dil etkinlikleri ile çocukların nitelikli ve keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor. Rehberlik, yabancı dil ve etkinlik çalışmalarından 8 – 15 yaş arası 30 çocuk yararlanıyor.Yaz aylarında yapılan bu çalışmalar ihtiyaç duyulması durumunda eğitim-öğretim dönemin de devam edecek.

Başkan Atila: “En önemli yatırım insana yapılan yatırım”


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, eğitimin önemine dikkat çekerek, “En önemli yatırım insana ve geleceğe yapılan yatırımdır. Biz de Bornova Belediyesi olarak eğitime destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Geleceğimizin garantisi çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz” dedi.