Çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği pek çok proje ve çalışma ile tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, Kazım Dirik Mahallesi’nde inşa edeceği Çocuk Dünyası’nın ihalesi yaptı, inşaat çalışmaları için gün saymaya başlandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, büyük heyecan duydukları projeyi en kısa sürede bitirmek istediklerini söyledi.
Ülkemizde az sayıda bulunan Çocuk Müzesi yapılarına nitelikli bir örnek olacak Çocuk Dünyası’nın ihalesi yapıldı. Kazım Dirik Mahallesi 372/12 Sokak’taki 1.500 metrekaresi açık alan olmak üzere 9.100 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak yapının inşaatı en kısa sürede başlayacak. Bu özel mekan, çocukların eğlenirken eğitim-öğretim alabilecekleri fonksiyonları barındıran mekanları ile dikkat çekecek.

Her kat farklı bir dünya


2 bodrum kat, zemin kat ve birinci kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak. 1200 metrekarelik 1. bodrum kat otopark olacak. 3600 metrekare alana sahip 2. Bodrum katta ise çocukların eğlenirken eğitim alabilecekleri çiçek bahçesi, banka, belediye, postane, zaman yolculuğu gibi bölümlerin olduğu sergi bulunacak. 2150 metrekarelik zemin katta 250 kişilik çok amaçlı salon, fuaye, kafeterya, 4 adet atölye, sergi alanları ve deprem deprem simülasyon odası yer alacak. Diğer sergi alanları, idari ofisler, seminer odası ve okuma odası 2150 metrekare alandaki 1. katta olacak.

Heyecan veren bir proje


Bornova Çocuk Dünyası’nın Mimari Projesi yarışma ile belirlenmiş, Türkiye çapında 58 projenin katıldığı yarışmada birinciliği Yüksek Mimar Dr. Orkun Özüer’in öncülüğünde mimarlar Kerem Çınar ve Rabia Evkaya’nın hazırladığı proje kazanmıştı.