Konak'taki butik müzeler anne, baba ve çocukların birlikte eğlenceli vakit geçirebileceği atölyelere ev sahipliği yapıyor. Mart ayı boyunca her hafta cumartesi günleri müzede buluşacak olan aileler düzenlenen atölye çalışmaları ile hem eğlenecek hem de bilgi ve becerilerini artırma şansı bulacak.

Konak Belediyesi’nin Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Necdet Alpar Mask Müzesi ile İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi’nde başlatılan ‘Anne-Baba-Çocuk Atölyeleri’ ile aileler müzelerde ağırlanacak. Mart ayı boyunca her cumartesi ebeveynler ve çocukları farklı atölye çalışmaları ile birlikte vakit geçirme imkanı bulacak. Üç butik müzede farklı haftalarda düzenlenecek ücretsiz etkinlikler 13.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

3 MART’TA BAŞLIYOR
Farklı yaş guruplarından çocuklara uygun tarzda belirlenen atölyelerde birlikte zaman geçiren ailelere uzman eğitimciler eşlik edecek. Atölye çalışmalarının ilki 3 Mart Cumartesi günü Alsancak’taki Necdet Alpar Mask Müzesi’nde düzenlenecek. ‘Müzede Eğlenceli Bilimler – Matematiğin Gizemli Tarihi’ ile başlayacak atölyede anne ve babalar çocuklarıyla birlikte tarihi bir yolculuğa çıkacak. Mask Müzesi’ndeki etkinlikler 17 ve 31 Mart tarihlerinde ‘İcat Çıkarma Başıma’ ve ‘Masal Atölyesi’ ile devam edecek.

BİRLİKTE KUKLA YAPACAKLAR
Konak Belediyesi’nin Varyant’taki Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde ise atölyeler 10 Mart’ta ‘Kukla Atölyesi’ ile başlıyor. Anne ve babalar, çocuklarıyla birlikte kukla yaparak eğlenceli bir gün geçirecek. Müzede 24 Mart Cumartesi günü ise ‘Oyunlar Oyuncaklar’ adlı bir diğer atölye çalışması yapılacak. Neşe ve Karikatür Müzesi’nde ise 10 Mart’ta ‘Neşeli Hareketler Stop Motion’ adıyla bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Üç müzede düzenlenecek etkilikler saat 13.00’de başlayacak ve 14.30’da sona erecek.

KATILIM İÇİN REZERVASYON GEREKLİ
Konak Belediyesi’nin müzelerindeki ücretsiz atölye çalışmalarına katılım için rezervasyon gerekiyor. Anne ve babaların çocuklarıyla birlikte atölye çalışmalarına katılabilmesi için mutlaka öncesinden kayıt yaptırması gerekiyor. Kısıtlı sayıda kontenjandan yararlanabilmeleri adına daha önceden müzeleri arayarak bilgi almaları ve rezervasyon yaptırma zorunluluğu var. Bunun için; Necdet Alpar Mask Müzesi’ni 0232 4653107, İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi’ni 0232 4653105 ve Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni 0232 4257513 numaralı telefondan arayarak detaylı bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirsiniz.