Ramazan ayı hazırlıklarını hız kesmeden sürdüren Buca Belediyesi, kentte yer alan 88 caminin A’dan Z’ye temizlik çalışmalarını tamamladı. Temizlik çalışmasının Ramazan boyunca devam edeceğini söyleyen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Şimdiden Ramazan ayının tüm hemşerilerimize sevgi, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Buca Belediyesi, 6 Mayıs günü başlayacak Ramazan ayı dolayısıyla kentte yer alan camilerde temizlik seferberliği başlattı.

İlçede bulunan cami, cemevi ve kiliselerin bakımını düzenli olarak gerçekleştiren Buca Belediyesi, Ramazan ayı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Ramazana özel oluşturulan 5 kişilik temizlik ve bakım ekibiyle camilerin tamamı temizlendi.

Köşe bucak temizlik


Bucalı hemşerilerin daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibaretlerini gerçekleştirebilmeleri için köşe bucak çalışan ekipler, cami içindeki halıları profesyonel makinelerle süpürüp yıkarken, ayakkabılıklar, kapı, cam ve duvarların silip, minber temizliğini geniş çaplı bir şekilde gerçekleştirdi.

Çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Bucalıların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda Ramazan’ı geçirmesi, çalışmaların Ramazan boyunca da devam edeceğini söyledi. Kılıç, “Yılın en bereketli ayı ramazan ayını hep birlikte karşılamaya hazırlanırken, vatandaşlarımızın sıcak havalarda temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmeleri için detaylı bir temizlik çalışması başlattık. İbadethanelerimizin kendi imkanlarıyla böyle bir temizliği yapmaları çok zor oluyor. Belediye ekiplerimiz tarafından tüm ibadethanelerimizde profesyonel bir temizlik gerçekleştirdik. Şimdiden Ramazan ayının tüm hemşerilerimize sevgi, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.