Pırlanta eğitmenleri tarafından velilerin evlerindeki materyallerle uygulayabilecekleri eğitici oyunları anlatan videolar sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. Proje çocukların evlerinde verimli zaman geçirmesi sağlarken, ailelerin kaygılarını da en aza indirmeyi amaçlıyor.

Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle kültür sanat, eğitim ve toplu etkinlik faaliyetlerine ara veren Buca Belediyesi, Pırlanta Merkezleri’ni evlere taşıdı.

Buca Belediyesi’nin kentin çeşitli bölgelerinde toplamda 10 merkezle 4-6 yaş okul öncesi miniklere eğitim hizmeti verdiği Pırlanta Merkezleri’nin koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılması üzerine uzaktan eğitim sistemine geçildi.

Verimli oyunlarla uzaktan eğitim


Miniklerin evlerinde kaldığı süreyi en verimli şekilde geçirmeleri ve velilerin kaygılarını en aza indirebilmek için hazırlanan proje kapsamında, Pırlanta Merkezi eğitmenleri, videolar hazırlayacak. Eğitmenlerin videolarında, okul öncesi çağı çocuklarının bilişsel, psikomotor, sosyal, ince-kaba motor gelişimleri ile yaratıcılıklarını ve bilimsel süreç becerilerini destekleyici eğitim programını içeren Türkçe, matematik, okuma-yazma, fen, sanat, müzik ve drama gibi konuları içeren etkinlikler yer alacak. Her ebeveynin evinde bulunan materyallerle, çocuklarıyla birlikte uygulayacağı etkinliklerin yer alacağı videolar sayesinde veliler aracılığıyla çocukların uzaktan eğitimi sağlanmış olacak.

Oyunlar oynayıp şarkı söyleyeceğimiz günler çok yakın


Proje hakkında konuşan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Koronavirüs salgınına karşı her fırsatta yapmış olduğumuz evde kalma çağrısına hemşehrilerimizin uyduğunu gördükçe, bu salgını en kısa sürede bertaraf edeceğimize daha da çok inanıyorum. Şimdi Bucalı miniklerimizin evlerinde verimli zaman geçirmelerini sağlamak için pırlantalarımıza uzaktan eğitim başlatıyoruz. Böylelikle bu süreci bir oyun haline getirerek canlarının sıkılmamasını, eğitim faaliyetlerine devam etmelerini sağlayacağız. Buradan tüm miniklerime çağrı yapmak istiyorum. Evlerinde anne babalarının ve öğretmenlerin oyunlarıyla en güzel zamanı geçireceklerine şüphem yok. Biz onların merkezlerimizdeki gülücüklerini, sokaklardaki neşesini çok özledik. Buca’nın parklarında oyunlar oynayıp şarkı söyleyeceğimiz günler çok yakın. Şimdi biraz da evde oyun oynama zamanı” diye konuştu.