Bucalı kadınlar stresle baş etme yollarını öğrendi. Buca Kent Konseyi tarafından Buca Belediyesi, Meme Kanseri İle Savaşım Derneği (MEMEKANDER ) ve Psikologlar Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile düzenlenen " Stres Yönetimi Eğitimi"ni tamamlayan Bucalı kadınlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 4 gün süren eğitimlerde olumlu olumsuz stres, stresin fizyolojisi, stres tepkileri ve stres hastalıkları konularında interaktif yöntemlerle eğitim alan kadınlara daha mutlu bir yaşamın kapıları açıldı.

Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi, Meme Kanseri İle Savaşım Derneği (MEMEKANDER ) ve Psikologlar Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile Türkan Saylan çağdaş yaşam Merkezi’nde düzenlenen 4 günlük stres yönetimi kursu tamamlandı. Psikolog Mevlüt Ülgen'in yürüttüğü eğitimlere ısınma oyunları ile başlayan Bucalı kadınlar, stresle mücadelenin anlamı, olumlu olumsuz stres, stresin fizyolojisi, stres tepkileri ve stres ve hastalıklar konularında interaktif yöntemlerle eğitim aldı.
Stresle baş etmede etkili olan nefes egzersizleri, derinlemesine gevşeme, fizik egzersiz, doğru beslenme ve sağlıklı uyku konularının da işlendiği eğitimlerde derinlemesine gevşeme ve nefes egzersizleri de uygulamalı olarak öğretildi.
Stres Yönetimi Eğitim yoga ve meditasyon çalışmasıyla tamamlayan Bucalı 25 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını alarak daha huzurlu ve sakin bir hayata başladı.