Buca Belediyesi'nde 8. Pırlanta Merkezi de açıldı. Buca Belediyesi, 3-6 yaş arası çocuklara günde 3 saat süreyle ücretsiz geçici bakım hizmeti verilen Pırlanta Merkezlerinin 8’ncisini Buca Koop Mahallesi’nde açtı. 5 bin 500 metrekare alanda yapılan park ile içinde bulunan Pırlanta Merkezi’nin açılışını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve yaptığı bağışla merkeze destek veren hayırsever Nursel Tunail birlikte yaptı. Coşkulu geçen açılış töreninde bölge halkından Başkan Piriştina’ya bir de talep geldi. Buca Koop sakinleri parkın adının Atatürk Parkı olmasını istedi. Minik pırlantalar ise “Başkan Amca”larını İzmir Marşı ile karşıladı.

Buca Belediyesi 3-6 yaş grubu çocuklara günde 3 saat geçici bakım hizmetinin verildiği pırlanta merkezlerinin 8’incisini Buca Koop Mahallesi’nde açtı. 5 bin 500 metrekare yeşil alan üzerinde konumlanan Merkezle birlikte 1300 metrekare otopark alanı, çocuk oyun alanları ve dinlenme bölgeleriyle dikkat çeken Buca Koop Parkı da düzenlenen coşkulu törenle hizmete sokuldu.
Açılış törenine CHP Parti Meclisi üyesi Özkan Yıldız, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Bucalı katıldı.
Buca Koop Mahalle Muhtarı Hakan Dönertaş açılışta yaptığı konuşmada uzun yıllardır uğraşmalarına rağmen bir türlü yapamadıkları park projelerinin Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina sayesinde pırlanta merkeziyle birlikte 10 katı büyüklük ve işlevsellikte hayata geçirildiğini söyledi. Dönertaş, bölge halkının Buca Koop Parkı’nın isminin Atatürk Parkı olarak değiştirilmesi yönündeki talebini alkışlar eşliğinde açıkladı.

“TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİNİ HAZIRLIYORUZ”
Parkın isminin Atatürk Parkı olarak değiştirilmesi talebini memnuniyetle meclis gündemine getireceklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bölge halkının talebine çalışma arkadaşlarımın olumlu bakacağına eminim“ dedi. Konuşmasında pırlanta merkezlerinin sadece kreş olarak görülmemesi gerektiğini, çocuklarla birlikte kadınların gelişiminde etkin rolü olduğunu belirten Başkan Piriştina, “Pırlanta merkezlerinin sayısı arttıkça, anneler, çocuklarını bizlere emanet ettikçe her ayırdığı zaman her kazandığı dakika ülkenin aydınlık geleceğine yetiştirdiğimiz kadınlar olacaktır. Bu gördüğünüz sadece kreş değildir. Çocuklar yarının değil bugünün paydaşları. Çocuklarımız pırlanta merkezlerinde geçirdiği zamanda paylaşmayı öğreniyor, eğleniyor, Türkiye’nin aydınlık geleceğine hazırlanıyor. Bu yükü ebeveynlerin sırtından aldığımızda çok önemli bir şeyi gerçekleştirmiş oluyoruz. Çocuklarını merkezlerimize bırakan kadınlarımız, annelerimiz de bu ülke yararına, bu kent yararına zaman ayırma fırsatı yakalıyor. Spora, sanata ve


eğitimlerine zaman ayırıp üretken olabiliyor. Biz kadınlarımızı dört duvar arasında istemiyoruz. Kadın üretkendir, kadın çalışkandır, kadın zekidir, elinden tutup fırsat verirseniz yapamayacağı yoktur. Bu merkezlerle kadınlarımızın önündeki iki engeli kaldırmış oluyoruz. Çocukların geçici bakımını ücretsiz üstlenirseniz, kadınları dört duvar arasından çıkartıp da ‘git bu kenti, git bu ülkeyi değiştir’ derseniz göreceksiniz 2019’da her yer İzmir gibi olacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Koop Pırlanta Merkezi’nin kurulmasına bağışıyla destek veren Nursen Tunail‘e teşekkür plaketi verdi. Nursen Tunail ve davetlilerle birlikte merkezin kurdelesini kesen Başkan Piriştina’yı minik pırlantalar İzmir Marşı’yla karşıladı.