Mahalle sakinleri arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırmak, akşamlara keyif ve eğlence katmak amacıyla “Sen de gel” sloganıyla düzenlenen etkinliklerin bu haftaki ve son durağı Bostanlı Mahallesi oldu.

İlgiyle takip edildi

Zühtü Işıl Meydanı’nda iki gün boyunca devam eden etkinlik, mahalle sakinleri tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinlik alanında kurulan stantlarda Ege'nin İncileri Kadın Girişimci Kooperatifi ve Karşıyaka Girişimci Kadınlar Kooperatifi üyeleri ile mahalleli kadınlar, el emeği ürünlerinin satışını gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediyesi'nin Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü de etkinlik alanında stant kurarak vatandaşın şikayetlerini ve isteklerini dinledi. Stand alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’ndan seçilen bazı eserler de sergilendi.

Müzik ve dans dolu saatler

Etkinliğin ikinci akşamında Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu coşkulu bir konsere ev sahipliği yaptı. Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD), Egeyi Sevenler Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen konser ile mahalle şenliği adeta festivale dönüştü. Şef Sezgin Topçu’nun yönetiminde sahne alan Cumhuriyet Korosu performansıyla katılımcılara müzik ziyafeti sunarken; zeybek, paradans, flamenko, bachata ve tango ise görsel bir şölen yarattı. Tamamen ücretsiz bir şekilde düzenlenen etkinlikte Karşıyakalılar eğlenceye doydu.