Bornova Belediyesi’nin yatırımları sayesinde ilçe modern ve kullanışlı pazaryerlerine kavuşuyor. İnönü Mahallesi Pazaryeri’nin temeli atıldı. Atatürk Mahallesi Pazaryeri kaba inşaatı tamamlanırken, Kızılay Mahallesi Pazaryeri’nin proje çalışmaları devam ediyor. Yeşilova Mahallesi’nde de 7 dönüm alanda pazaryeri düzenlemesi yapılıyor.

Bornova Belediyesi, yaptığı yatırımlarla vatandaşların sebze, meyve ve tekstil alışverişlerini modern bir ortamda yapabilmelerine olanak sağlıyor. İnönü Mahallesi Pazaryeri’nin temeli atılırken, çok amaçlı bölümleriyle vatandaşların pek çok ihtiyacını bir çatı altında karşılayacak Atatürk Mahallesi Pazaryeri’nin kaba inşaatı da tamamlandı. Kızılay Mahallesi Pazaryeri’nin proje çalışmaları tamamlanarak en kısa sürede ihale aşamasana geçilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Yeşilova Mahallesi’nde de 4076 sokak üzerindeki 7 dönüm alanda pazaryeri düzenlemesi yapılıyor.

Atatürk Mahallesi Pazar Yeri üç katlı olacak


Atatürk Mahallesi 928 sokak üzerinde bulunan alanda yapılan pazaryerinde A Blok olarak kullanılacak bölüm 970 metrekare ve kot farkıyla birlikte üç katlı olacak. İlk katında kafeteryanın bulunacağı binanın ikinci katı kafeterya asma katı olarak kullanılacak. Üçüncü katta ise 250 kişilik çok amaçlı salon bulunacak. Şu ana kadar ilk 2 katı tamamlanan binanın 3. Kat çalışmaları da başladı. Pazaryeri olarak kullanılacak B Blok ise tamamlandı. 1700 metrekare alana oturtulan alanda 96 tezgah bulunacak. Çocuk oyun alanının yanısıra zabıta odası, ölçü tartı odası, çay ocağı gibi bölümler de yer alacak. Projeye kadınlar için spor salonu da dahil edilecek.

 

İnönü Mahallesi Pazaryeri’nde çocuklar da düşünüldü


Yaklaşık 2 bin metrekare alanda projelendirilen 756 Sokak üzerindeki 112 tezgahlı İnönü Mahallesi Pazaryeri’nin 100 metrekarelik bölümü idari bina olarak kullanılacak. Bu bölümde zabıta ve ölçü tartı odasının yanısıra tuvaletler, çay ocağı ve depo bulunacak. Pazaryeri’nin çevre düzenlemesi de bölgedeki vatandaşların istekleri doğrultusunda park alanı, çocuk oyun alanı ve otopark olacak şekilde planlandı.

Kızılay Mahallesi Pazar Yeri’nde spor salonu da olacak


471 sokakta projenledirilen Kızılay Mahallesi Pazaryeri, bodrum kat ve zemin kattan oluşacaktır. Yaklaşık 1000 m2 inşaat alanına sahip yapının alanının bulunduğu 500 m2 alana sahip olacak bodrum katında 40 adet pazar tezgahı ile zabıta odası ile ölçü tartı odası yer alacak. Yine aynı Alana sahip zemin kata ise çocuk oyun alanı, aletli spor alanı ve yeşil alan olacak.